2020-11-07 11:43:20
Φωτογραφία για Ποια καταστήματα λειτουργούν με το lockdown

medlabnews.gr

Τα σούπερ μάρκετ, καθώς και άλλα καταστήματα τροφίμων, όπως φούρνοι και ιχθυοπωλεία, συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά, καθημερινά, μέχρι τις 20:30, ενώ προβλέπεται η λειτουργία τους και τα Σαββατοκύριακα, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

Μέσα στα καταστήματα τροφίμων επιτρέπεται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. (4 άτομα 20-100 τ.μ. και 1 άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον), ενώ προβλέπεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια. Μ’ εξαίρεση την Κυριακή 15 Νοεμβρίου, υπεραγορές τροφίμων, κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία, θα λειτουργούν από τις 09:00 έως τις 17:00.

Παράλληλα, από σήμερα, Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020, επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, μόνον κατόπιν επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες.

Επιτρέπεται, επιπλέον, η λειτουργία των καταστημάτων πώλησης τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, μόνο για τις υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου, με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κ.τ.λ.), καθώς και τις υπηρεσίες πληρωμής λογαριασμών, ανανέωσης υπολοίπου, επισκευής και αντικατάστασης κινητών συσκευών. Επιτρέπονται, ακόμη, οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον (e-shop κ.τ.λ.). Επιτρέπονται, επίσης, οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και καθ’ οδόν εξυπηρέτησης (drive through), μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών που ορίζονται στην ΚΥΑ.

Επιπροσθέτως, λειτουργούν:

Καθαριστήρια

Περίπτερα (24ώρο)

Φαρμακεία

Πρατήρια καυσίμων

Υπηρεσίες υγείας, κτηνιατρικών υπηρεσιών

Pet shops

Τα κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής θα μπορούν να λειτουργήσουν εκτάκτως σήμερα και την Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020. Η λειτουργία των λαϊκών αγορών πραγματοποιείται με τη συμμετοχή του 50% των δραστηριοποιούμενων, λειτουργία παράλληλων αγορών και απόσταση πάγκων 5 μέτρων.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ