2020-11-07 17:58:28
Φωτογραφία για π. Αντώνιος Γκίκιζας: «Στο Γάμο, η μετάνοια φέρνει την άφεση των αμαρτιών και το Άγιο Πνεύμα...»
Θα μιλήσω, τώρα, για ένα αφανή, μεγάλο Άγιο, που αγίαζε σε ένα υπόγειο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας: τον Άγιο Γέροντα Αντώνιο Γκίκιζα, πνευματικό του Αγίου Πορφυρίου.

Ήταν θυμάμαι Παρασκευή 3 Απριλίου του 1996, ώρα εννιά το βράδυ.Ήταν ξαπλωμένος με κλειστά μάτια, όταν μπήκαμε με τον Γιάννη στο χολ όπου έμενε. Το κεφάλι του ακουμπούσε στην εξώπορτα. Ο Γιάννης του είπε: 

- Γέροντα, έφερα μαζί μου τον Ανδρέα. 

Μόλις είπε το όνομά μου, άνοιξε τα μάτια και με κοίταξε. Μου αποκάλυψε πρώτα κάποια πράγματα προσωπικά, που δεν μπορώ να πω, αλλά επαληθεύτηκαν μετά από χρόνια και ύστερα συμπλήρωσε: 

- Ο Γάμος δεν εμποδίζει τον Αγιασμό και η εργασία που κάνετε μπορεί να γίνεται αιτία αγιασμού των άλλων Απόσπασμα από ομιλία του κ. Ανδρέα Χριστοφόρου, Νομικού, με θέμα: «Η μετάνοια και η αιώνιος ζωή, όπως την έμαθα από τους σύγχρονους αγίους και γεροντάδες» που έγινε στον Ι. Ν. Αγ. Δημητρίου Θεσσαλονίκης στις 13/03/2017 στα πλαίσια Ημερίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης με θέμα: «Το μεγαλείο της μετάνοιας στη ζωή του ανθρώπου» και προεδρεύοντα τον Ομότιμο Καθηγητή του ΑΠΘ κ. Δημ. Τσελεγγίδη.
paraklisi
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ