2020-11-10 01:25:35
Φωτογραφία για Τουρκία: «Ο Ερντογάν θα συγχαρεί τον νικητή των εκλογών στις ΗΠΑ μόλις οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα»
Τουρκία: «Ο Ερντογάν θα συγχαρεί τον νικητή των εκλογών στις ΗΠΑ μόλις οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα»

  Δύο ημέρες μετά την εξασφάλιση της νίκης του Τζο Μπάιντεν, η Άγκυρα συνεχίζει να τηρεί σιγή ιχθύος – Ο Ομέρ Τσελίκ επικαλέστηκε «λόγους σεβασμού προς τον αμερικανικό λαό» Την οριστικοποίηση του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών περιμένει η Τουρκία, για να συγχαρεί τον νικητή των αμερικανικών εκλογών, σύμφωνα με εκπρόσωπο του κυβερνώντος κόμματος.

Αν και έχουν περάσει δύο ημέρες αφότου ο Τζο Μπάιντεν έχει εξασφαλίσει τους απαιτούμενους εκλέκτορες, η Άγκυρα τηρεί σιγή ιχθύος.

Η Τουρκία βρίσκεται σε διένεξη με την Ουάσινγκτον σε σειρά ζητημάτων, από την πολιτική στη Συρία έως την αγορά από την Τουρκία ρωσικών πυραυλικών συστημάτων S-400. Πηγή ανέφερε το Σαββατοκύριακο ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται με την επόμενη αμερικανική κυβέρνηση.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου μετά από μια συνάντηση του AKP, που έγινε υπό την προεδρία του Ερντογάν, ο Ομέρ Τσέλικ είπε ότι η Άγκυρα θα συγχαρεί και θα επικοινωνήσει με τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ μόλις οριστικοποιηθεί το αποτέλεσμα των εκλογών, «από σεβασμό προς τις ΗΠΑ και τον αμερικανικό λαό».
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ