2020-11-12 22:32:45
Φωτογραφία για Ο Γιάννης Πλακιωτάκης απέτρεψε επιβίβαση Τούρκου Εισαγγελέα στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο EPHESOS
Γιατί βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και βάση και βάση της Διεθνόυς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας αρμόδιες για την ποινική διαδικασία είναι το Flag State Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση του θαλάσσιου δυστυχήματος 37 ναυτικά μίλια ανοιχτά της τουρκική πόλης Μερσίνη στα Άδανα όταν το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο EPHESOS συγκρούστηκε με τούρκικο αλιευτικό χθες πρωί της Τετάρτης.

Οι τουρκικές αρχές προετοίμαζαν Τούρκο Εισαγγελέα να ανέβει στο πλοίο χωρίς να έχει δικαίωμα. Και αυτό γιατί το δεξαμενόπλοιο βρίσκεται σε διεθνή ύδατα και βάσει της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας αρμόδιες για την ποινική διαδικασία είναι το Flag State. Το δεξαμενόπλοιο είναι υπό ελληνική σημαία γραμμένο στο ελληνική νηολόγιο άρα αρμόδιες είναι οι ελληνικές. Αμέσως ενημερώθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ο οποίος αντέδρασε άμεσα. Ενημέρωσε το Υπουργείο Εξωτερικών που είναι αρμόδιο για τις επαφές μεταξύ καρτών το οποίο με τη σειρά του απέστειλε ρηματική διακοίνωση. Οι Τούρκοι έκαναν πίσω και το μόνο που ζήτησαν ήταν να ανέβει ένας τεχνικός σύμβουλος μαζί με τους Έλληνες όταν θα γίνε η εξέταση. Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται το απόγευμα και ο Ελληνας προξενικός Λιμενάρχης να επιβιβαστεί στο ελληνικών συμφερόντων δεξαμενόπλοιο.



Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία και βάση το στίγμα και τηνπορτεία που έχει καταγραφεί ηλεκτρονική των δύο σκαφών θα εξετασθεί αν το τουρκικό αλιευτικό βρέθηκε στη ρότα του τεράστιου δεξαμενόπλοιου και να έκανε συνεχής ελιγμούς.
Το πλοίο ανήκει στην εταιρία «ANDRIAKI», συμφερόντων της οικογένειαςN.J. GOULANDRIS, έχει χωρητικότητα 165.730 τόνων και ναυπηγήθηκε το 2012. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ