2020-11-12 22:33:55
Φωτογραφία για Απαγόρευση κυκλοφορίας: Νέο σκληρότερο lockdown - Τι αλλάζει από την Παρασκευή
Νέα πραγματικότητά στις μετακινήσεις μας από την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, καθώς τίθεται σε εφαρμογή το νέο σκληρότερο lockdown σε όλη την επικράτεια, προκειμένου να αναχαιτιστεί το δεύτερο και πιο επιθετικό κύμα κορονοϊού στη χώρα μας. 

Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00 είναι γεγονός και για τις συγκεκριμένες ώρες πλέον οι πολίτες έχουν στη διάθεσή τους μόλις δύο επιλογές sms στο 13033.

Ειδικότερα, από την Παρασκευή λόγω του κορονοϊού που βράζει σε όλη τη χώρα επιτρέπονται μόνο οι «απολύτως απαραίτητες» μετακινήσεις, δηλαδή για λόγους υγείας, εργασίας ή για την βόλτα κατοικίδιου σε κοντινή απόσταση:

Τι αλλάζει στην ατομική άθληση

Αλλάζει η ατομική άθληση. Αιτία που εκμεταλλεύτηκαν πολλοί προκειμένου να βγουν από το σπίτι τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι 1 εκατομμύριο άτομα το βράδυ της Κυριακής, 8 Νοεμβρίου, ήθελαν να γυμναστούν και γι' αυτό έστειλαν sms στο 13033. Αυτό ήταν μάλλον αρκετό ώστε να αλλάξουν τα δεδομένα. Ετσι, σε ό,τι αφορά την ατομική άθληση διευκρινίστηκε πως ό,τι αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως τρία άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.


Τι ισχύει στην τηλεργασία

Σε ό,τι αφορά στην τηλεργασία, κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται από την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας. Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα.

Μάλιστα, έγινε και σύσταση στους τηλεοπτικούς σταθμούς να προσαρμοστούν στα συγκεκριμένα κριτήρια, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο. Τέλος, το κυνήγι και το ψάρεμα δεν επιτρέπονται.

Νέο ωράριο στα σούπερ μάρκετ 

Νέα δεδομένα φέρνει στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, που παραμένουν ανοιχτά, η αυστηροποίηση του lockdown για την αποφυγή της περαιτέρω διασποράς των κρουσμάτων του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νίκο Παπαθανάση αναδιαμορφώνεται το ωράριο των σούπερ μάρκετ, τα οποία πλέον θα κατεβάζουν ρολά στις 20:30 τις καθημερινές, αντί στις 21:00 που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, την Κυριακή τα σούπερ μάρκετ δεν θα ανοίξουν, καθώς «αυτή τη στιγμή η ροή είναι φυσιολογική και υπάρχει επάρκεια, δεν υπάρχει λόγος για να ανοίξουν», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ. Διευκρίνισε πως σήμερα Πέμπτη κι αύριο Παρασκευή θα λειτουργήσουν μέχρι τις 21:00 και το Σάββατο κανονικά μέχρι τις 20:00.

Συνεχίζεται το delivery και το take away

Κανονικά θα λειτουργούν οι υπηρεσίες παράδοσης κατ ' οίκον (delivery) και η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) κατά τις ώρες 21:00 - 05:00, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας ανέφερε: «Σχετικά με τη λειτουργία των take away και delivery κατά τις ώρες 21.00 - 05.00, διευκρινίζουμε ότι δεν τίθεται ζήτημα απαγόρευσης των υπηρεσιών παράδοσης κατ' οίκον (delivery) κατά τις ώρες αυτές.

Επίσης, διευκρινίζουμε ότι η παραλαβή από εν λειτουργία καταστήματα (take away) συνεχίζεται μετά τις 21.00 και καθ' όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας τους, όχι όμως ως αυτοτελής λόγος μετακίνησης, αλλά στο πλαίσιο των επιτρεπόμενων μετακινήσεων κατά τις ώρες αυτές».
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ