2020-11-16 02:42:53
Φωτογραφία για Αν όλα πάνε καλά το εμβόλιο της Sanofi θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο 2021

medlabnews.gr iatrikanea

Το εμβόλιο που αναπτύσσει η γαλλική εταιρεία Sanofi για τον κοροναϊό και το οποίο σκοπεύει να το θέσει σε κυκλοφορία τον Ιούνιο του 2021, δεν θα χρειάζεται καταψύκτη για να διατηρείται, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της φαρμακοβιομηχανίας, Ολιβιέ Μπογκιγιό, μιλώντας στο CNews.

Σε αντίθεση με το εμβόλιο της αμερικανικής Pfizer και της γερμανικής BioNTech, που προηγείται στις δοκιμές αλλά χρειάζεται πολύ χαμηλές θερμοκρασίες για να συντηρείται (-70°C) «το δικό μας εμβόλιο θα είναι σαν εκείνο της γρίπης, θα μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο σας», είπε ο Μπογκιγιό στο κανάλι και εξήγησε ότι για τον λόγο αυτό θα πλεονεκτεί «σε ορισμένες χώρες».

Το εμβόλιο θα μπορούσε να αρχίσει να διανέμεται από τον Ιούνιο του 2021. Τα αποτελέσματα των δοκιμών της φάσης 2 πρόκειται να ανακοινωθούν στις αρχές Δεκεμβρίου και προς το παρόν «δεν είναι αρνητικά», πρόσθεσε.

Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά, η Sanofi θα ξεκινήσει την κλινική δοκιμή της τρίτης φάσης «σε πολλές δεκάδες χιλιάδες ασθενείς» και «θα πάρει το ρίσκο» να ξεκινήσει ταυτόχρονα την παραγωγή του. Τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης θα γίνουν γνωστά τον Μάιο. Η εταιρεία δεν γνωρίζει ακόμη αν θα χρειαστούν μία ή δύο δόσεις για να είναι αποτελεσματικό.

«Ο στόχος είναι να φτάσουμε στα τέλη του 2021 με ένα δισεκατομμύριο δόσεις. Το 2022 θα μπορούσαμε ακόμη και να αυξήσουμε την παραγωγή για να ξεπεράσουμε αυτόν τον αριθμό», είπε ο πρόεδρος της Sanofi France. Τα εμβόλια θα παραχθούν κυρίως στη Γαλλία, στο εργοστάσιο του Βιτρί-σιρ-Σεν, κοντά στο Παρίσι.

Αυτήν την περίοδο αναπτύσσονται περισσότερα από 35 εμβόλια, εκ των οποίων τα 11 έχουν μπει στην τρίτη φάση των δοκιμών, την τελευταία προτού να λάβουν άδεια κυκλοφορίας. Η σύμπραξη Pfizer/BioNTech ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο της είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό 90%, αφού το δοκίμασε σε περισσότερους από 40.000 ανθρώπους. Ο στόχος της είναι να παραδώσει 300 εκατομμύρια δόσεις μέχρι τον Απρίλιο του 2021.

Η Pfizer «προηγείται ελαφρώς», παραδέχτηκε ο Μπογκιγιό, όμως «ένα εργαστήριο μόνο του δεν μπορεί να εξασφαλίσει τις δόσεις για όλον τον πλανήτη. Θα χρειαστεί να έχουμε πολλούς νικητές στο τέλος αυτής της κούρσας», είπε.

Ο Μπογκιγιό είπε ότι το εμβόλιο της Sanofi θα διατεθεί σε «προσιτή» τιμή, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ