2020-11-16 10:35:25
Φωτογραφία για Σε καραντίνα ο Μπόρις Τζόνσον ύστερα από επαφή με κρούσμα κορωνοϊού
Ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε νοσήσει βαριά από κορωνοϊό, πριν από λίγους μήνες, στο πρώτο κύμα της πανδημίας - Λίγες ημέρες νωρίτερα συναντήθηκε με βουλευτή ο οποίος βγήκε θετικός στη νόσο Covid-19

Σε αυτοαπομόνωση έχει υποβληθεί ο Βρετανός πρωθυπουργός ύστερα από επαφή με βουλευτή που διαγνώστηκε θετικός στη νόσο Covid-19.

Λίγο μετά την είδηση οτι ο Μπόρις Τζόνσον θα τεθεί σε καραντίνα, καθως ήρθε σε επαφή με κρούσμα και ο ιδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός το επιβεβαίωσε με αναρτησή του στο Twitter στην οποία αναφέρει:

«Σημερα ειδοποιήθηκα απο την επιτροπή του Εθνικού Συστηματος Υγείας οτι πρέπει να απομονωθώ, καθώς ήρθα σε επαφή με κάποιον που έδειξε θετικός στον COVID-19. Δεν έχω συμπτώματα, αλλά ακολουθώ τους κανόνες και θα δουλέψω από το Νο10 καθώς θα συνεχίζω να ηγούμαι της προσπάθειας της κυβέρνησης κατά της πανδημίας».

Την είδηση περί καραντίνας επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Βρετανίας.


«Ο πρωθυπουργός είναι καλά στην υγεία του, δεν παρουσιάζει συμπτώματα κορωνοϊού», διευκρίνησε ο εκπρόσωπός του, ο οποίος τόνισε ότι ο Τζόνσον θα ακολουθήσει το πρωτόκολλο και τα τεθεί σε καραντίνα, συνεχίζοντας όμως να ασκεί τα καθήκοντά του.

Όπως μεταδίδουν τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ο Τζόνσον στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με βουλευτές στη Ντάουνινγκ Στριτ συνομίλησε με τον βουλευτή Λι Άντερσον, ο οποίος λίγο αργότερα βγήκε θετικός στον ιό.

Ο βουλευτής συναντήθηκε την Πέμπτη, πριν από τρεις ημέρες, με τον επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης και μάλιστα ανάρτησε σχετική φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας, μεταξύ άλλων: «Πρωινό στο No 10 με τον πρωθυπουργό».

Η συνάντηση του αρχηγού των Συντηρητικών με τους βουλετές διήρκεσε περίπου μισή ώρα.

Λίγα 24ωρα μετά τις κατ'ιδίαν συνομιλίες, ο Άντερσον έφερε συμπτώματα της νόσου και βγήκε θετικός στον ιό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπόρις Τζόνσον διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό στα τέλη Μαρτίου και λίγο αργότερα, αρχές Απριλίου, μεταφέρθηκε στην Εντατική.

'Ηταν ο πρώτος πρωθυπουργός που μολύνθηκε από κορωνοϊό, ενώ κατά το πρώτο κύμα πανδημίας ανήκε σε εκείνους που υποτιμούσε τη σοβαρότητα της νόσου, επιδεικνύοντας, δε, αργά αντανακλαστικά ως προς τη λήψη μέτρων για την αναχαίτιση διασποράς του ιού.

Κατά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, πάντως, το Λονδίνο έχει λάβει αυστηρά μέτρα ακολουθώντας την πολιτική των περισσότερων χωρών της Ευρώπης. anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ