2020-11-17 17:00:25
Φωτογραφία για MME: Μειώνονται οι θέσεις εργασίας με το νομοσχέδιο Πέτσα

Δυσκολεύει κατά πολύ η κατάσταση για τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, αφού καταργείται μία από τις βασικές προϋποθέσεις του «νόμου Παππά», που αφορά την ύπαρξη τουλάχιστον 400 θέσεων εργασίας ανά σταθμό εθνικής εμβέλειας. Σε συνδυασμό με την πανδημία και τη φτωχοποίηση που προκαλεί, η κατάσταση θα γίνει ιδιαιτέρως δύσκολη. Ο Τύπος βρίσκεται σε πρωτοφανές αδιέξοδο, οι αμέτρητες ιστοσελίδες που αντιγράφουν το ΑΠΕ δίνουν ελάχιστα χρήματα, τα οποία είναι μαύρα, και μόνο ο πολλαπλώς επιδοτούμενος κλάδος των τηλεοπτικών σταθμών λειτουργεί με σχετική σταθερότητα.

Η κατάσταση αυτή θα ανατραπεί με το νομοσχέδιο Πέτσα. Στην περίπτωση των τηλεοπτικών σταθμών δεν θα υπολογίζονται μόνο οι εργαζόμενοι της αδειούχου εταιρείας αλλά και άλλοι. Αναλυτικά, στους 400 θα συνυπολογίζονται οι εργαζόμενοι με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, δηλαδή το τακτικό προσωπικό έργου, οι απασχολούμενοι υπό το καθεστώς παροχής ανεξάρτητων υπηρεσιών ή μίσθωσης, δηλαδή οι εργαζόμενοι στις εκπομπές, το προσωπικό συνδεδεμένων επιχειρήσεων της μητρικής εταιρείας, δηλαδή οι εργαζόμενοι στις εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών, και το προσωπικό ανεξάρτητων εταιρειών παραγωγής με βεβαίωση απασχόλησης ανάλογου χρόνου (εργαζόμενοι σε σίριαλ).

Με τον τρόπο αυτόν, από τη στιγμή που καταργείται το όριο των τουλάχιστον 400 εργαζομένων ανά αδειούχο τηλεοπτική εταιρεία, σε μια επικείμενη συγχώνευση θα αρκεί ένα ελάχιστο προσωπικό για να λειτουργεί ένας σταθμός και στη συνέχεια θα προσμετρώνται όλοι οι εργαζόμενοι σε εταιρείες –ανεξαρτήτου ειδικότητας– που θα συνεργάζονται με το κανάλι.



Πηγή: Typologies 



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ