2020-11-19 13:02:25
Φωτογραφία για Πρώην και νυν αξιωματούχοι του Τραμπ επικοινωνούν στα... κρυφά με συνεργάτες του Μπάιντεν
Τους ενημερώνουν όσο μπορούν βλέποντας τον Ρεπουμπλικανό δισεκατομμυριούχο να μην παραδέχεται την ήττα του Πίσω από την πλάτη του ηττημένου των αμερικανικών εκλογών, Ντόναλντ Τραμπ, νυν και πρώην αξιωματούχοι της κυβέρνησής του καθώς και ορισμένα στελέχη που αποχώρησαν οικειοθελώς από τον Λευκό Οίκο, άρχισαν να επικοινωνούν με μέλη της μεταβατικής ομάδας του νεοεκλεγέντα προέδρου Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με πηγές του CNN.

Η προσέγγιση αυτή με το αντίπαλο «στρατόπεδο» είναι ένδειξη ότι η άρνηση του απερχόμενου προέδρου να παραδεχτεί την ήττα του στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και το γεγονός ότι συνεχίζει να παρεμποδίζει το έργο για την ομαλή μετάβαση της εξουσίας, απογοητεύει ακόμη και εκείνους που έχουν άμεση σχέση με την κυβέρνηση.

Η Γενική Διοίκηση Υπηρεσιών, αρμόδια για την μετάβαση της εξουσίας, δεν έχει ακόμη αναγνωρίσει τη νίκη του Μπάιντεν έτσι ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την επίσημη μετάβαση της εξουσίας.


Ως εκ τούτου, ο Τζο Μπάιντεν και οι συνεργάτες του δεν έχουν επαφές με τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, τις αρχές χρηματοδότησης για την ενίσχυση της πρόσληψης κυβερνητικών στελεχών για τη νέα κυβέρνηση όπως επίσης πρόσβαση σε διαβαθμισμένες πληροφορίες.

Πρώην αξιωματούχος του Τραμπ δήλωσε ότι στο CNN ότι βλέπει την προσπάθεια προσέγγισης ως καθήκον της χώρας πάνω από κομματικά συμφέροντα.

Οι συνομιλίες που έχουν τα δύο αντίπαλα στρατόπεδα δεν γίνονται με τόσες λεπτομέρειες όσο θα είχαν οι επίσημες ενημερώσεις κατά την επίσημη μετάβασης της εξουσίας, όπως υποστηρίζουν πηγές που επικαλείται το αμερικανικό δίκτυο , αλλά τουλάχιστον μπορούν να βοηθήσουν τα μέλη της μετάβασης στην ομάδα του Μπάιντεν να έχουν μια εικόνα των ζητημάτων που μπορεί να αντιμετωπίσουν μόλις αναλάβουν τα καθήκοντά τους

Ένας άλλος πρώην αξιωματούχος του Λευκού Οίκου που αποχώρησε από την κυβέρνηση Τραμπ πριν από λίγους μήνες δήλωσε ότι, ο ίδιος έστειλε γραπτό μήνυμα μέσω mail σε κάποιον που θεωρεί ότι θα αναλάβει σημαντικό ρόλο στην κυβέρνηση Μπάιντεν και πρότεινε να τον βοηθήσει.

Την ίδια ώρα, νυν αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ επιβεβαίωσε χθες στο CNN ότι υπήρξε μία άτυπη προσέγγιση από την κυβέρνηση του Τραμπ προς την ομάδα του Μπάιντεν.

«Τίποτα που να μας φέρει σε δύσκολη θέση», δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Απλώς μια προσφορά για βοήθεια. Ξέρουν τι εννοούμε και τι μπορούμε και δεν μπορούμε να κάνουμε ή να πούμε», τόνισε.

Ο κυβερνητικός αξιωματούχος πρόσθεσε επίσης ότι η προσέγγιση μέχρι στιγμής δεν είχε ως αποτέλεσμα ουσιαστικές συζητήσεις.

Από την πλευρά των Δημοκρατικών, υψηλόβαθμος σύμβουλος του Μπάιντεν αναγνώρισε την προσέγγιση από την κυβέρνηση Τραμπ αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει.

Ένας άλλος συνεργάτης του νεοεκλεγέντα Δημοκρατικού προέδρου δήλωσε ότι η βοήθεια εκτιμήθηκε από το στρατόπεδο Μπάιντεν και σε πολλές περιπτώσεις ήταν μια ανάπτυξη των σχέσεων που προυπήρχαν σε συγκεκριμένους τομείς, αλλά σημείωσε ότι δεν ήταν τόσο ισχυρή όσο μια παραδοσιακή μετάβαση της εξουσίας.

«Απαιτούνται πολύ περισσότερα για να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση της εξουσίας», δήλωσε στο CNN η Kέιτ Μπέντινγκφιλντ, «νούμερο δύο» στην εκστρατεία του Μπάιντεν και σύμβουλος μετάβασης της εξουσίας.

Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, Αλεξ Αζάρ, δήλωσε επίσης κατά τη διάρκεια ενημέρωσης ότι το προσωπικό δεν θα συνεργαστεί με την ομάδα μετάβασης του Μπάιντεν μέχρι η Γενική Διοίκηση Υπηρεσιών να αποφασίσει ότι ο Μπάιντεν είναι ο εκλεγμένος Πρόεδρος, μια απόφαση που λαμβάνεται από έναν άνθρωπο που έχει διορίσει ο Τραμπ.

«Έχουμε καταστήσει απολύτως σαφές ότι όταν η Γενική Διοίκηση Υπηρεσιών αποφασίσει, θα διασφαλίσουμε ολοκληρωμένη,επαγγελματική μετάβαση εξουσίας», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ