2020-11-26 20:53:25
Φωτογραφία για Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Το νομοσχέδιο προκαλεί σύγχυση αρμοδιοτήτων, και απογυμνώνει την ΥΠΑ από οικονομικούς πόρους.



          Ο κ. Κωνσταντόπουλος στην ομιλία του για τη δημιουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρθηκε στη γενική θέση του Κινήματος Αλλαγής για την ανάγκη δημιουργίας μιας Ανεξάρτητης Αρχής στον χώρο της αεροναυσιπλοΐας και των αεροδρομίων. Υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν το πολιτικό κόμμα που μίλησε πρώτη φορά για τις Ανεξάρτητες Αρχές, τις οποίες θεσμοθέτησε με τη Συνταγματική Αναθεώρηση του 2001.



Ωστόσο, όπως σημείωσε, με το προτεινόμενο νομοσχέδιο επιχειρείται η επιστροφή στον ν. 4427/2016 του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο επιχειρήθηκε ο διαχωρισμός του παρόχου από τον ελεγκτή των υπηρεσιών Πολιτικής Αεροπορίας. Υπογράμμισε ότι αυτός ο νόμος δεν εφαρμόστηκε και ότι σήμερα υπάρχουν πολλές δυσκολίες για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα, οι λειτουργικές υπηρεσίες στον χώρο της αεροναυσιπλοΐας και βεβαίως η διασφάλισης της ασφάλειας των πτήσεων και του δημόσιου και εθνικού συμφέροντος.

Διαβάστε περισσότερα » ximeronews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ