2020-11-30 21:24:38
Φωτογραφία για Στα όρια της κατάρρευσης το Νοσοκομείο Κατερίνης...ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής Ηρακλής Τσανικίδης...έχω να κοιμηθώ 48 ώρες
Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και το αυξημένο ιικό φορτίο στην Πιερία, έχει φέρει σε οριακό σημείο γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης. Ταυτόχρονα, η υλικοτεχνική υποδομή, μόλις και οριακά αντέχει στις αυξανόμενες ανάγκες που υπάρχουν. 

Ρεπορτάζ: Θωμάς Καλέσης

https://www.grtimes.gr/

“Δυστυχώς στο νομό Πιερίας τα πράγματα παραμένουν δύσκολα εδώ και μέρες. Υπό την έννοια ότι δεν έχουμε δει φως από τα μέτρα που ελήφθησαν για τον περιορισμό της πανδημίας καθώς τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, ενώ δεν έχουμε καμία μείωση ούτε στις εισαγωγές στο νοσοκομείο, ούτε στις απλές νοσηλείες, αλλά ούτε και στους διασωληνωμένους” τονίζει στο GRtimes.gr o πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας και διευθυντής της παθολογικής κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, Ηρακλής Τσανικίδης. 

Πρόσθεσε δε, ότι “το μισό προσωπικό έχει βρεθεί θετικό στον ιό και όσοι έχουμε μείνει, παλεύουμε με κάθε τρόπο να κρατηθούμε όρθιοι. Τα πάντα είναι γεμάτα αυτή τη στιγμή. Οι κλίνες ΜΕΘ από έξι αρχικά έγιναν δέκα και από δέκα προσθέσαμε άλλες τρεις από την χειρουργική και έγιναν 13. Είναι γεμάτες. 

Οι προδιαγραφές του νοσοκομείου για απλές κλίνες είναι 64 και εμείς τις έχουμε αυξήσει στις 100. Είναι και αυτές γεμάτες. Καταλαβαίνετε ότι με αυτά τα δεδομένα, οι πάντες και τα πάντα στο νοσοκομείο, δουλεύουν στα »κόκκινα’’”.

Πρέπει να νοσηλευτούν και άλλα περιστατικά

Αναφερόμενος στην περαιτέρω “ασφυξία” που έχει δημιουργηθεί στο νοσοκομείο της Πιερίας, ο Ηρακλής Τσανικίδης σημειώνει ότι “εκτός από περιστατικά covid, το νοσοκομείο πρέπει να υποδεχθεί ασθενείς και με άλλες παθήσεις. 

Παθολογικά, ορθοπεδικά, τροχαία και δυστυχώς αυτή τη στιγμή, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα κάτι τέτοιο δεν θα είναι εφικτό”. 

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει η δυνατότητα επίταξης ιδιωτικής κλινικής ή συμφωνίας για εθελούσια παραχώρηση κλινών, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου αναφέρει ότι “δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα. 

Στην Κατερίνη λειτουργεί μόλις μία ιδιωτική κλινική όλη κι όλη και αυτή δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες για οξυγόνο, είναι μαιευτική.

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε και κάναμε ήταν να κάνουμε έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς που θα μπουν στη μάχη να βοηθήσουν γιατί δεν γίνεται διαφορετικά. Ήδη έχει συγκεντρωθεί μια λίστα γιατρών, περιμένουμε όμως οδηγίες για να δούμε πως μπορούν να ενταχθούν άμεσα στο ΕΣΥ. 

Παράλληλα περιμένουμε να βελτιωθεί η εικόνα στη Θεσσαλονίκη, μήπως μπορέσουμε να κάνουμε διακομιδές. Ελπίζω ότι κατά την αυριανή επίσκεψη του κ. Κοντοζαμάνη θα μπορέσουμε να του κοινοποιήσουμε όλα τα προβλήματα που υπάρχουν”. 

“Έχω να κοιμηθώ 48 ώρες”

Μιλώντας για το πώς βιώνει ο ίδιος τις δύσκολες στιγμές στο νοσοκομείο ως διευθυντής της παθολογικής κλινικής, ο Ηρακλής Τσανικίδης είναι αφοπλιστικός.

 “Αυτή τη στιγμή που σας μιλάω, έχω να κοιμηθώ 48 ώρες. Είχα εφημερία όλο το Σαββατοκύριακο και δεν έχω κοιμηθεί. 

Δυστυχώς, δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για να καλυφθούν τα όποια κενά. Όποτε όλοι μας δίνουμε ότι μπορούμε και παραπάνω από αυτό. Τα πάντα στο νοσοκομείο δουλεύουν πολύ πάνω από τις δυνατότητες τους”.

“Δεν ασχολούμαι με τους αρνητές, έχω νοσηλεύσει αρκετούς”

Από τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, ζητήθηκε ένα σχόλιο για τους αρνητές του κορωνοϊού. “Έχω πάψει εδώ και αρκετό καιρό να ασχολούμαι με αυτούς. Εξάλλου, έχω νοσηλεύσει πολλούς από αυτούς. 

Θα σας πω μόνο το εξής: Πέρσι αυτή την εποχή, είχαμε μόλις τέσσερα περιστατικά βαριάς πνευμονίας και φέτος έχουμε παραπάνω από 100. Αυτό και μόνο δείχνει ότι ο κορωνοϊός δεν είναι μια απλή γρίπη. Είναι κάτι περισσότερο από αυτό”.

Δυναμίτης - Ειδήσεις You might also like:
dunamitis
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ