2020-12-02 13:00:31
Φωτογραφία για Μέδουσα: Φωτος από την άσκηση Ελλάδας, Αιγύπτου, Γαλλίας, ΗΑΕ και Κύπρου
Από τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις αποκαλύφθηκε ότι στην άσκηση «Μέδουσα» συμμετέχει και η κορβέτα «Baynunah» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα - Στην Αίγυπτο μετασταθμεύουν και τέσσερα F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας Μία στρατιωτική άσκηση που διεξάγεται πολλά χρόνια αλλά συνήθως περνούσε απαρατήρητη βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο μικροσκόπιο της Άγκυρας, με τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης να ασχολούνται με τις κοινές δραστηριότητες δυνάμεων από την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Γαλλία, την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη θαλάσσια περιοχή της Αλεξάνδρειας.

Τα παίγνια ξεκίνησαν στις 30 Νοεμβρίου και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας. Στις κοινές δραστηριότητες συμμετέχουν μεταξύ άλλων ειδικές δυνάμεις του αιγυπτιακού στρατού, μαχητικά αεροσκάφη F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, η γαλλική φρεγάτα «Aconit», στρατιωτικοί της κυπριακής εθνοφρουράς, όμως η έκπληξη είναι η συμμετοχή της κορβέτας «Baynunah» από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο αιγυπτιακός στρατός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες και από τα τέσσερα ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 που μετασταθμεύουν στην Αλεξάνδρεια.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, το προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας -ιπτάμενοι και τεχνικοί- που μετακινήθηκαν στην Αίγυπτο θερμομετρήθηκαν από ιατρούς και νοσηλευτές ώστε να βεβαιωθεί ότι δεν εμφανίσουν συμπτώματα της Covid-19.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ