2020-12-02 19:17:21
Φωτογραφία για Οι εμβολιασμοί θα διαρκέσουν έως το 2022

medlabnews.gr iatrikanea

 Ο επικεφαλής της Μόνιμης Επιτροπής Eμβολιασμών του Ινστιτούτου του Βερολίνου Ρομπερτ Κοχ Τόμας Μέρτενς προειδοποιεί για την ευφορία των εμβολιασμών. «Ο εμβολιασμός ολόκληρου του πληθυσμού θα συνεχιστεί έως το 2022», είπε στην εφημερίδα του «Rheinische Post».

Τόνισε δε πως «Η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών μπορεί να κάνει τις συστάσεις της μόνο μετά την έγκριση των εμβολίων. Θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για την προσεκτική εξέταση των δεδομένων από τις μελέτες έγκρισης. Μετά από αυτό, μπορεί το υπάρχον εμβόλιο να παραδοθεί προς χρήση», όπως είπε.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες του reuters η ομοσπονδιακή και οι κυβερνήσεις των κρατιδίων σχεδιάζουν να παρατείνουν το κλείσιμο εστιατορίων και ξενοδοχείων έως τις 10 Ιανουαρίου, η δε απόφαση θα ληφθεί στα μέσα Δεκεμβρίου.

Μετά τις 4 Ιανουαρίου, η 16 πρωθυπουργοί των κρατιδίων και η καγκελάριος Μέρκελ θα συναντηθούν πιθανόν ξανά για να συζητήσουν πώς θα προχωρήσουν τον υπόλοιπο Ιανουάριο με βάση τα τότε καταγεγραμμένα κρούσματα κορονοϊού, δεδομένου ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, φοβάται αύξησή τους μετά τη χαλάρωση των μέτρων κατά τη διάρκεια των εορτών.

 

Πηγή: Rheinische Post, reuters, n-tv

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ