2020-12-03 10:44:59
Φωτογραφία για Στο «σκαμνί» γνωστή ηθοποιός για προσβολές στα social media κατά του Ερντογάν
Kαταφέρθηκε εναντίον του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στα social media και κινδυνεύει με ποινή φυλάκιση οκτώ ετών. Ο λόγος για τη γνωστή Τουρκάλα ηθοποιό Νιλουφέρ Αϊνταν η οποία κάθισε στο εδώλιο με την κατηγορία συνεχιζόμενων προσβολών κατά του Ερντογάν.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, την περασμένη Πέμπτη σε δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης, η 80χρονη ηθοποιός δήλωσε στην έδρα πως υποφέρει από υψηλή πίεση αίματος και ότι δεν θα ήταν ικανή να εκφράσει την υπεράσπιση της.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, την τριετία 2016 – 2019 η Αϊντάν, ανάρτησε στους προσωπικούς της λογαριασμούς στα social media, σχόλια κατά του Τούρκου προέδρου που θεωρήθηκαν προσβλητικά.

Δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων αναφέρουν πως η 80χρονη ηθοποιός αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον οκτώ ετών, με τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Η προσβολή του προέδρου είναι έγκλημα στην Τουρκία σύμφωνα με το αμφιλεγόμενο άρθρο 299 του τουρκικού ποινικού κώδικα. Όποιος προσβάλλει τον πρόεδρο μπορεί να καταδικαστεί έως τέσσερα χρόνια φυλάκισης μία ποινή που μπορεί να αυξηθεί αν το έγκλημα διαπράχθηκε μέσω των ΜΜΕ.


Οι υποθέσεις προσβολής γενικά προέρχονται από δημοσιεύσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πού κοινοποιούν οι αντίπαλοι του Ερντογάν. Η τουρκική αστυνομία και το δικαστικό σώμα, θεωρούν ακόμα και την πιο μικρή κριτική για τον Ερντογάν ή την κυβέρνησή του, ως προσβολή.

Χιλιάδες άνθρωποι στην Τουρκία βρίσκονται υπό έρευνα ενώ οι περισσότεροι απειλούνται και με φυλάκιση, λόγω αναφερόμενων προσβολών κατά του προέδρου Ερντογάν. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ