2020-12-03 20:31:39
Φωτογραφία για Κτήνος σκοτώνει αδέσποτα σκυλάκια στην Ψάθα Βιλίων

 medlabnews.gr iatrikanea

Μάρτυρες εικόνων που προσβάλλουν βάναυσα οποιαδήποτε έννοια ανθρωπιάς και πολιτισμού έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα οι κάτοικοι της περιοχής Ψάθα, στα Βίλια, καθώς άγνωστος ή άγνωστοι σκοτώνουν με βασανιστικό τρόπο αδέσποτα σκυλιά.



Εθελοντές από την περιοχή, που φροντίζουν σε καθημερινή βάση να τα ταΐζουν και να τους παρέχουν τα απαραίτητα για τη διαβίωσή τους, καταγγέλλουν φαινόμενα αδιανόητης βίας κατά των σκυλιών, τα οποία βρίσκουν βασανισμένα, πολλές φορές μέχρι θανάτου, στη μέση του δρόμου.

Η κατάσταση, όπως υποστηρίζουν οι εθελοντές, έχει εκτραχυνθεί τις τελευταίες ημέρες, καθώς η κτηνωδία τείνει να γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Μόλις προχθές, ενημερώθηκαν για τον βασανισμό τριών κουταβιών στη μέση του δρόμου. Η αρχική καταγγελία αφορούσε τη διασπορά φόλας στα αδέσποτα ζώα. Όταν όμως οι εθελοντές έφτασαν στο σημείο, διαπίστωσαν ότι τα ζώα είχαν κτυπηθεί βάναυσα, ενώ αιμορραγούσαν στη μέση της ασφάλτου, διατηρώντας μετά βίας τις αισθήσεις τους.


ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Οι εθελοντές μετέφεραν αμέσως τα τρία κουτάβια στον κτηνίατρο, όμως δεν κατάφεραν να τα σώσουν όλα, καθώς δύο από αυτά κατέληξαν κατά τη διαδρομή. Η νεκροψία έδειξε ότι πέθαναν από εσωτερική αιμορραγία, καθώς είχαν κτυπηθεί βάναυσα στην περιοχή της κοιλιάς και σε άλλα σημεία του σώματός τους. Μάλιστα, η νεκροψία έδειξε ότι είχαν πολλαπλή ρήξη οργάνων, από αμβλύ αντικείμενο.

Το τρίτο κουτάβι βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ενώ του έχουν χορηγηθεί παυσίπονα.

Οι εθελοντές κάλεσαν την αστυνομία και προχώρησαν σε επίσημη καταγραφή του συμβάντος, ζητώντας την παρέμβαση του αρμόδιου εισαγγελέα, ώστε να διαταχθεί η διεξαγωγή έρευνας και να εντοπιστεί -ει δυνατόν- ο ή οι δράστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, μετά τον άγριο βασανισμό μέχρι θανάτου των τριών κουταβιών, υπήρξαν αναφορές για άλλα δύο αδέσποτα, τα οποία, αυτή τη φορά, κάποιος πυροβόλησε.

Οι εθελοντές-κάτοικοι της περιοχής Ψάθα στα Βίλια, και η Ζωοφιλική Ένωση Μεγάρων, δηλώνουν απεγνωσμένοι και απευθύνουν αγωνιώδη έκκληση στους αρμοδίους και στην εισαγγελία, προκειμένου να παρέμβει και να σταματήσει η κτηνωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Πηγή protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ