2020-12-11 11:22:36
Φωτογραφία για Μπάιντεν διάλεξε τη Σούζαν Ράις ως επικεφαλής του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής
Από πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας στη διοίκηση του Μπαράκ Ομπάμα, πρώην πρέσβης του ΟΗΕ και πρώην υπουργός Εξωτερικών στη θέση της επικεφαλής του Συμβbουλίου Εσωτερικής Πολιτικής στον Λευκό Οίκο.

Ο λόγος για την Σούζαν Ράις, το όνομα της οποίας ανακοίνωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και θα στελεχώσει τη νέα διακυβέρνηση.

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα μετάβασης του Τζο Μπάιντεν έγραψε ότι το όνομα της 56χρονης Αφροαμερικανίδας «φιγουράρει μεταξύ των πιο επιδέξιων και έμπειρων κυβερνητικών αξιωματούχων της χώρας μας και διαθέτει τις απαραίτητες δεξιότητες από τις οποίες μπορεί να επωφεληθεί η ομοσπονδιακή κυβέρνηση με στόχο να υπηρετήσει τους Αμερικανούς».

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, το όνομά της είχε βρεθεί στη λίστα των πιθανών συνυποψηφίων αντιπροέδρων, μέχρι που προκρίθηκε η Κάμαλα Χάρις.

Ποιους πρότεινε για τα υπουργεία Γεωργίας και Στέγασης


Επιπλέον, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ προτείνει τον Τομ Βίλσακ για το υπουργείο Γεωργίας, μια θέση που κατείχε κατά την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα (2008-2016). Επίσης, τη βουλευτίνα Μάρσια Φαντζ στο υπουργείο Στέγασης, τον Ντένις ΜακΝτόνα, που ήταν προσωπάρχης του Ομπάμα, για τη θέση του υπουργού επί θεμάτων βετεράνων και την Κάθριν Τάι, μια δικηγόρο που ειδικεύεται σε θέματα ελεύθερου εμπορίου και στην Κίνα, για τη θέση της αντιπροσώπου για το Εμπόριο.

Αναφορικά με την Τάι, εφόσον η Γερουσία επιβεβαιώσει τον διορισμό της «θα είναι η πρώτη Αμερικανίδα ασιατικής καταγωγής και η πρώτη έγχρωμη γυναίκα που θα υπηρετήσει αυτό το πόστο», διευκρινίζει η ομάδα Μπάιντεν.

Η Μάρσια Φαντζ θα «είναι η πρώτη γυναίκα άνω των 40 και η δεύτερη μαύρη στην ιστορία» που θα είναι επικεφαλής του υπουργείου Στέγασης.

Δίνοντας έμφαση στα προσόντα τους, ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε, στο δελτίο τύπου, ότι αυτή η ομάδα «θα προσφέρει το ανώτατο επίπεδο εμπειρίας, συμπόνιας και ακεραιότητας προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα και να διευρυνθούν οι προοπτικές για τους Αμερικανούς μπροστά στις δύσκολες προκλήσεις». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ