2020-12-15 08:17:07
Φωτογραφία για Χανιά: Απ’ όλη την Κρήτη πήγαιναν πελάτες στους «μαϊμού»-γιατρούς στην Κίσαμο
Στο εδώλιο θα καθίσουν το μεσημέρι ο 62χρονος και η 59χρονη που κατηγορούνται ότι προσποιούνταν τους γιατρούς στην Κίσσαμο, υποσχόμενοι θαυματουργές θεραπείες σε ασθενείς.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, αν και η εκδίκαση με τη διαδικασία του αυτοφώρου είχε οριστεί για σήμερα, οι δύο ψευδογιατροί πήραν αναβολή.

Οι περισσότεροι πελάτες τους ήταν ασθενείς με καρκίνο. Οι «μαϊμού» γιατροί τους υπόσχονταν αποτελεσματικές θεραπείες, που δεν σχετίζονταν με την προτεινόμενη από τους γιατρούς θεραπευτική αγωγή και αντιμετώπιση. Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργού, με πρόσβαση στα αρχεία των καρκινοπαθών, που στη συνέχεια έδινε στους κατηγορούμενους πληροφορίες ώστε να παραπλανηθούν τα θύματα για δήθεν αποτελεσματικές θεραπείες.

Μετά τη σύλληψή τους μάλιστα και την αποκάλυψη της απάτης, υπήρξε κι άλλο θύμα που κατήγγειλε στις αρχές ότι έπεσε θύμα τους, ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι θα υπάρξουν κι άλλες περιπτώσεις.


Αν και δραστηριοποιούνταν στην Κίσσαμο, ο 62χρονος έχει καταγωγή από βόρεια Ελλάδα ενώ η 59χρονη είναι από την Ελβετία. Οι αρχές τους έχουν απευθύνει κατηγορίες για παραποίηση του ιατρικού επαγγέλματος και οπλοκατοχή.

Έσπευδαν απ’ όλη την Κρήτη

Ήδη οι αρχές έχουν καλέσει για κατάθεση αρκετά άτομα από την Κρήτη, στους οποίους οι ψευδογιατροί είχαν υποσχεθεί θαυματουργές θεραπείες.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, μέχρι στιγμής υπάρχουν στοιχεία για 200 άτομα αλλά οι αστυνομικοί δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν πόσα απ’ αυτά είχαν συναναστραφεί μαζί τους και τους είχαν χορηγηθεί κάποιες κάποιες εναλλακτικές θεραπείες.

Γιατροί των Χανίων αναφέρουν ότι ασθενείς απ’ όλη την Κρήτη που σε πολλές περιπτώσεις είχαν απελπιστεί από τις αδιέξοδες θεραπείες της κλασικής ιατρικής, είχαν προσφύγει σε εκείνον για εναλλακτικές θεραπείες και είναι σημαντικό να διερευνηθεί αν κάποιοι είχαν διακόψει τις κανονικές θεραπείες τους.

Πηγή φωτογραφίας: flashnews.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ