2020-12-17 11:19:43
Φωτογραφία για Κίνα: Εντυπωσιακές εικόνες από το έρημο και παραδομένο στο χιόνι Harbin Grand Theatre
Χιονισμένο το τοπίο γύρω από τον σπουδαίο πολυχώρο πολιτισμού της Κίνας - Σκηνικό ερήμωσης εν μέσω πανδημίας  Tα σημάδια της πανδημίας εμφανή σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, σε όλο τον κόσμο. Έναν χρόνο αφότου η Κίνα ανέφερε το πρόβλημα της διασποράς του κορωνοϊού που τη «βύθισε» στο σκοτάδι, δεν έχει επανέλθει ακόμη σε τροχιά κανονικότητας.

Θύμα της επέλασης της φονικής νόσου και ο πολιτισμός. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου ο κλάδος των τεχνών έχει πληγεί δραματικά, ύστερα από τα lockdown.

Από το σφυροκόπημα της πανδημίας δεν ξέφυγε και το ιστορικής σημασίας καλλιτεχνικό κέντρο Harbin Opera House, που βρίσκεται στην κινεζική επαρχία Χεϊλονγκτσιάνγκ.

Φωτογραφίες κια βίντεο από ψηλά αποτυπώνουν το σκηνικό ερήμωσης γύρω από την όαση αυτή της τέχνης. Η σιωπή, εξαιτίας της απουσίας του κόσμου στο κέντρο, εκκωφαντική.

Οι δρόμοι γύρω από το Harbin Opera House άδειοι, το μόνο που «αγκαλιάζει» τον πολυχώρο πολιτισμού είναι το χιόνι.

Στα λευκά έχει ντυθεί η έρημη κινεζική επαρχία Χεϊλονγκτσιάνγκ που έχει παραδοθεί στις συνθήκες εγκλεισμού της υγειονομικής κρίσης.

Τίποτα σχεδόν δεν μοιάζει να κινείται, ενώ οι κάτοικοι είναι φοβισμένοι μετά το τραγικό αποτύπωμα της χειρότερης πανδημίας του αιώνα.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Bugatti Bolide  “Aero”
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Bugatti Bolide “Aero”
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ