2020-12-17 17:50:39
Φωτογραφία για Θ.Βασιλακόπουλος: Τα μονοκλωνικά αντισώματα θα βοηθήσουν ήπια ή μεσαία νοσούντες Σοβαρό πρόβλημα μετά τις γιορτές.

medlabnews.gr iatrikanea

 Ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο ράδιο 98.4 υποστήριξε ότι το άνοιγμα κι άλλων δραστηριοτήτων εν μέσω του δεύτερου κύματος πανδημίας, μπορεί να επιφέρει νέα αύξηση των περιστατικών αν δεν προσέξουμε στα μέτρα προστασία και αυτό να οδηγήσει σε νέα πίεση το δημόσιο σύστημα υγείας. Έχουμε βέβαια μία πτώση της διασποράς και του ιικού φορτίου , όμως το ότι έχουμε ακόμη επιπέδωση στη καμπύλη των θανάτων και όχι πτώση ακόμη είναι εξηγήσιμο και θα δούμε, είπε, την πτώση των θανάτων αν δεν έχουμε νέα αύξηση στο επιδημικό κύμα, το επόμενο δεκαήμερο.

Ο κ. Βασιλακόπουλος εκτίμησε ότι αρχές του καλοκαιριού κι αν δεν υπάρχει πρόβλημα στις εφοδιαστικές αλυσίδες ως προς την διάθεση των εμβολίων μπορούμε να έχουμε κάλυψη στο 60%-70% του γενικού πληθυσμού, ώστε να έχει χτιστεί τείχος ανοσίας και να περιοριστεί ή να εξαφανιστεί η πανδημία. 

Ο κ. Βασιλακόπουλος , υποστήριξε ότι και τα μονοκλωνικά αντισώματα που έχουν καταθέσει ανάλογη αίτηση αδείας υπό όρους στον EMA,  όταν έρθουν είναι ένα ακόμη εφόδιο για νοσούντες με ήπια ή μεσαία συμπτώματα ώστε για εκείνες τις κατηγορίες που υπάρχει παράγοντας κινδύνου να οδηγηθούν σε νοσοκομεία και ΜΕΘ , να βοηθούν, έχουν όμως θέμα όπως είπε διαθεσιμότητας, δεν αρνήθηκε όμως ότι η χρήση τους θα βοηθήσει ένα κομμάτι ασθενών, την ώρα που το εμβόλιο θα χτίζει το τείχος ανοσίας στον γενικό υγιή πληθυσμό.

medlabgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ