2020-12-21 11:51:14
Φωτογραφία για MG με στοιχεία από Mercedes και Hyundai
Προφανώς οι σχεδιαστές της MG σκέφθηκαν πως ο πιο σίγουρος τρόπος για να δημιουργήσουν κάτι πετυχημένο είναι να αντιγράψουν κάποιες ήδη πετυχημένες φόρμες. Κάτι τέτοιο δείχνει το MG5, το νέο τετράθυρο κουπέ της κινέζικης MG που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου στο Πεκίνο.

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φαντασία για να καταλήξεις στη διαπίστωση πως το MG5 έχει ενσωματώσει τα πιο δυνατά στοιχεία της Mercedes-Benz CLA και του Hyundai i30.

H εμπρός όψη με τη μεγάλη κυψελωτή πολυγωνική μάσκα και τα στενόμακρα φώτα θυμίζει αμέσως το νέο πρόσωπο του Hyundai i30 και πολλών φρέσκων μοντέλων του κορεάτη κατασκευαστή. Η αλήθεια είναι μάλιστα πως έχει επιτευχθεί η δημιουργία μιας αρκετά δυναμικής αίσθησης.

Το ίδιο ισχύει και για το προφίλ της κουπέ σιλουέτας η οποία έχει αντίστοιχη φιλοσοφία με την Mercedes-Benz CLA ενώ πολλά στοιχεία που κατά καιρούς έχουμε δει σε μοντέλα της γερμανικής εταιρίας είναι αποτυπωμένα στο πίσω μέρος του MG5. Το δυναμικό μοτίβο εδώ δηλώνεται μάλιστα από τις διακοσμητικές εισαγωγές αέρα και τον διαχύτη στον προφυλακτήρα.

To MG5 έχει μήκος 4.675 χιλ. και ένα αρκετά γενναιόδωρο μεταξόνιο 2.680 χιλ. με το πλάτος να φθάνει τα 1.842 χιλ. και το ύψος τα 1.480 χιλ. Η διάθεσή του στην αγορά της Κίνας θα γίνεται με έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.5 λίτρων με 120 ίππους και με την υπετροφοδοτούμενη εκδοχή του ίδιου κινητήρα με 173 ίππους.
Δ
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ