2020-12-24 11:15:37
Φωτογραφία για Folli Follie: «Φωτιά» στο πολιτικό σκηνικό βάζουν οι αποκαλύψεις
Οξύνεται η πολιτική αντιπαράθεση

Πεδίο σφοδρής αντιπαράθεσης μεταξύ της κυβερνητικής παράταξης και του ΣΥΡΙΖΑ -το οποίο ως φαίνεται θα μεταφερθεί και στη Bουλή μετά τις γιορτές- συγκροτεί η ανταλλαγή πυρών με αφορμή και την υπόθεση της Folli Follie.

Το Παρατηρητήριο Fake News της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας χθες σκληρή επίθεση στην Κουμουνδούρου «ανταποκρίθηκε» με σαφή τρόπο στο «κάλεσμα» της Κουμουνδούρου, στελέχη της οποίας ζητούσαν απαντήσεις από τον Κ. Μητσοτάκη στο ερώτημα για «τη χρηματοδότηση Κουτσολιούτσων από εταιρία της οικογένειάς του»

«Μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο Folli Follie και την παραδοχή Μπαλαούρα που αποδέχτηκε ουσιαστικά την συναλλαγή με την εταιρία, «το μαγαζί» αντέδρασε πετώντας εμμονικά τη μπάλα στην εξέδρα και κατέληξε πετώντας τη μπάλα στη... Μαρέβα», τονίζει το Παρατηρητήριο της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ: «Έσπασε κάθε ρεκόρ φαιδρότητας εκδίδοντας ανακοίνωση που ανέφερε ότι η «επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρία Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ
. Μητσοτάκη» και καλούσε τον Πρωθυπουργό να απαντήσει για «τη σχέση της οικογένειάς του με τους υπόδικους Κουτσολιούτσους» και για το «πόσα χρήματα και ποιες επιχειρήσεις των Κουτσολιούτσων χρηματοδότησε η εταιρεία Endeavor»....»

Η απάντηση – όπως επισημαίνει το γαλάζιο Παρατηρητήριο- ήρθε από την ίδια την Endeavor και είναι αποκαλυπτική του τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς του τι σημαίνει άθλια αντιπολίτευση των fake news:

«Ούτε η EndeavorGreece, ούτε η Μαρέβα Grabowski Μητσοτάκη, ως ιδρυτικό μέλος του διοικητικού της συμβουλίου μέχρι το 2018, έχει καμία σχέση με την εταιρεία Folli-Follie». Όπως περιγράφει στη συνέχεια το Παρατηρητήριο: «Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος ο οποίος δεν είναι ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος της Folli Follie, αλλά ένας ανιψιός του, επιλέχθηκε στο δίκτυο καθοδήγησης της Endeavor για διάστημα ενός χρόνου, 2014 – 2015, ένας νεαρός, 29 χρονών τότε, ιδρυτής μιας καινοτόμου και υποσχόμενης νεοφυούς εταιρίας με την επωνυμία, FarmersRepublic. Η FarmersRepublic, είχε τότε δημιουργήσει ένα νέο μοντέλο βιολογικής αγοράς παραγωγών με στεγασμένα σημεία πώλησης και e-shop. Ουδέποτε έχει λάβει ο ίδιος, είτε κάποια εταιρία του, είτε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας Κουτσολιούτσου, χρηματοδότηση από την Endeavor. Ούτε υπάρχει κάποιου είδους εταιρική σχέση με τη Folli-Follie».

Νωρίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του «προλόγιζε» την επίθεση επαναλαμβάνοντας ότι «οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε είχαν καμία επαφή με την οικογένεια Κουτσολιούτσου» κι ότι «όσοι με ψεύδη και συκοφαντικά υπονοούμενα επιχείρησαν να κακοποιήσουν την αλήθεια, σύντομα θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη». Η Κουμουνδούρου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα από τα αδιέξοδα στην πανδημία, την οικονομία αλλά και το πάρτι εκατομμυρίων που έχει στήσει με τις απευθείας αναθέσεις. Και επέμενε στην σχετική ανακοίνωσή της ότι «η οικογένεια Μητσοτάκη είχε από χρόνια στενότατες σχέσεις με την οικογένεια Κουτσολιούτσου και μάλιστα όχι μόνο κοινωνικές, αφού επιχείρηση των υπόδικων Κουτσολιούτσων χρηματοδοτείται από το 2014 από την εταιρία Endeavor, συνιδρύτρια της οποίας ήταν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη».

Ο δε Νίκος Βούτσης απευθυνόμενος στη Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη απαντήσει -και μάλιστα με προσφυγή στη δικαιοσύνη από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- για την υπόθεση Folli Follie. Ο τέως πρόεδρος της βουλής με τις δηλώσεις του έκανε λόγο για «εσκεμμένη σπουδαιολόγηση» του θέματος από τη Νέα Δημοκρατία με στόχο την αλλαγή ατζέντας και …έδωσε ραντεβού πολιτικής σύγκρουσης στην βουλή με αφορμή το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προ-ημερησίας συζήτηση με το νέο χρόνο.

Το Κίνημα Αλλαγής σπεύδει να υπενθυμίσει από την πλευρά του «πως μόνο η δική μας Κοινοβουλευτική Ομάδα έφερε στη Βουλή το σκάνδαλο folli follie» και υπογραμμίζει ρίχνοντας βέλη τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στη Νέα Δημοκρατία: «Σκιαμαχούν, δυστυχώς, αυτοί που κυβερνούσαν και είτε ολιγώρησαν είτε συγκάλυψαν το σκάνδαλο, καθώς και αυτοί, της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης που δοξάστηκαν κρυπτώμενοι». anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ