2020-12-29 23:07:49
Φωτογραφία για Ποια είναι τα δημοφιλέστερα χρώματα στα αυτοκίνητα;
Σύμφωνα με επίσημη ετήσια έκθεση 4 στα 5 αυτοκίνητα που πωλούνται παγκοσμίως περιορίζονται σε μόλις τέσσερις διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις. Αν και τις περισσότερες φορές το λανσάρισμα νέων μοντέλων γίνεται με τη συνοδεία έντονων και φωτεινών χρωματικών αποχρώσεων, σχετικές έρευνες δείχνουν πως τελικά η συντριπτική πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού επιλέγει το λευκό, το μαύρο, το ασημένιο ή το γκρι για το δικό του αυτοκίνητο.

Πάντως αν και η μόδα λέει πως το μαύρο δεν φεύγει ποτέ από προσκήνιο σε μια πρόσφατη έκθεση σχετικά με την δημοτικότητα των χρωμάτων στον αυτοκινητικό χώρο καταγράφεται πως φέτος όπως και τα τελευταία χρόνια στην πρώτη θέση της πιο δημοφιλούς επιλογής βρίσκεται στο λευκό. Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση η οποία γίνεται κάθε χρόνο προς ενημέρωση των αυτοκινητοβιομηχανιών την περασμένη χρονιά 38% των αυτοκινήτων που παράχθηκαν ήταν βαμμένα λευκά ενώ ακολουθούν τα μαύρα με 19% και τα γκρί με 15%. Έκπληξη αποτελεί το γεγονός πως το ασημένιο χρώμα αν και παραμένει μεταξύ των βασικών επιλογών καταγράφει μια συνεχή πτώση για σειρά ετών.


Πάντως το μαύρο παραμένει το συνηθέστερο χρώμα στα πολυτελή και πιο ακριβά μοντέλα ενώ συνολικά οι τέσσερις πιο δημοφιλείς χρωματισμοί αντιστοιχούν στο 81% του συνόλου των αυτοκινήτων που παράχθηκαν ήτοι 4 στα 5 αυτοκίνητα. Η συγκεκριμένη τάση του αγοραστικού κοινού φαίνεται πως συνδέεται περισσότερο με την σιγουριά που προσφέρουν τα συγκεκριμένα χρώματα όταν έρθει η ώρα της μεταπώλησης τους. Είναι δεδομένο πως αν δεν υπήρχε το θέμα της πτώσης της μεταπωλητικής αξίας λόγω ενός έντονου και ιδιαίτερου χρωματισμού πολλοί θα ήταν αυτοί που θα επέλεγαν διαφορετικά αγοράζοντας το αυτοκίνητο στο χρώμα που τους αρέσει και όχι σε αυτό που είναι πιο εύκολα αποδεκτό.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ