2020-12-31 08:43:58
Φωτογραφία για Εκπαίδευση Mαθητών Λυκείου στο CERN
24 Έλληνες μαθητές που φοιτούν στις τάξεις Α΄ και Β΄ Γενικού Λυκείου (δημόσιου ή ιδιωτικού) θα εκπαιδευτούν στις εγκαταστάσεις του CERN στη Γενεύη από 12 Σεπτεμβρίου 2021 έως 25 Σεπτεμβρίου 2021. Πρόκειται για το πρόγραμμα HSSIP (= High School Students Internship Programme), το οποίο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από το CERN. Τους μαθητές θα συνοδεύουν δύο Έλληνες εκπαιδευτικοί. Περισσότερες πληροφορίες στο: 

http://etsito.mysch.gr/?q=node/95 

Πιο συγκεκριμένα, η εν λόγω εκπαίδευση αφορά 24 μαθητές/τριες Α΄ και Β΄ Γενικού Λυκείου όλης της χώρας, οι οποίοι/ες θα έχουν κλείσει τα 16 χρόνια μέχρι τις 29 Αυγούστου 2021 και μεγαλύτεροι/ες, θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ερευνών CERN, στη Γενεύη της Ελβετίας, τον Σεπτέμβριο 2021 και θα έχει διάρκεια δύο εβδομάδων (από 12 Σεπτεμβρίου 2021 έως 25 Σεπτεμβρίου 2021). 

Οι μαθητές/τριες θα επιλεγούν μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες και θα συνοδεύονται από δύο συνοδούς καθηγητές/τριες οι οποίοι/ες επίσης θα επιλεγούν με συγκεκριμένα κριτήρια.


α. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στο εν λόγω πρόγραμμα να είναι προαιρετική και να πραγματοποιείται με τη σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης και του Συλλόγου Διδασκόντων και Διδασκουσών. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η μη παρακώλυση του σχολικού προγράμματος και η ασφάλεια των μαθητών και μαθητριών. 

β. Η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα να γίνεται με την ενυπόγραφη συγκατάθεση των γονέων/κηδεμόνων τους. 

γ. Οι διαδικασίες προετοιμασίας των μαθητών για τη συμμετοχή τους στο CERN να γίνονται εκτός του διδακτικού ωραρίου. 

δ. Η οργάνωση της προετοιμασίας και της μετάβασης των μαθητών/τριών στο CERN να γίνει με ευθύνη της Ελληνικής Οργανωτικής Επιτροπής του CERN. 

ε. Να τηρείται το θεσμικό πλαίσιο περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων μαθητών/μαθητριών, εκπαιδευτικών και γονέων/κηδεμόνων, βάσει της κείμενης νομοθεσίας, και να μην επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η βιντεοσκόπηση και η μαγνητοφώνηση μαθητών και μαθητριών. 

στ. Να μην προκύπτει από τις παραπάνω δράσεις με οποιονδήποτε τρόπο άμεση διαφήμιση εταιριών/προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών.
tinanantsou.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ