2021-01-04 08:40:27
Φωτογραφία για EΡΕΥΝΑ δεν σχετίζει συμπεριφορά παιδιών που παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια και βίαιης συμπεριφοράς

 



Στο παρελθόν, αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει τα βίαια βιντεοπαιχνίδια που παίζουν τα παιδιά με βίαιες συμπεριφορές στην πραγματική ζωή. Αυτές οι μελέτες έχουν αμφισβητηθεί αρκετά από εκατομμύρια ανθρώπους που παίζουν βιντεοπαιχνίδια, χωρίς ωστόσο να έχουν εκδηλώσει βίαιες συμπεριφορές. Τώρα, μια νέα δεκαετής μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα βίαια βιντεοπαιχνίδια δεν οδηγούν τα παιδιά στο να γίνουν βίαιοι ενήλικες. Headshot!

 

Από το 2011 και ίσως ακόμη νωρίτερα, η Sarah M

. Coyne και η Laura Stockdale μελέτησαν τις επιπτώσεις των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών στους εφήβους. Η έρευνά τους έχει πλέον δημοσιευτεί στο περιοδικό Cyberpsychology, Behavior και Social Networking. Το άρθρο του περιοδικού εξηγεί ότι οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια «ανθρωποκεντρική προσέγγιση» στην έρευνα, η οποία παρατηρεί μια συγκεκριμένη ομάδα ατόμων με κοινά χαρακτηριστικά «για να εξετάσει τις τροχιές, τις προβλέψεις και τα αποτελέσματα των βίαιων  βιντεοπαιχνιδιών για μια περίοδο 10 ετών".

 

 

Στο τέλος της περιόδου έρευνας, δεν υπήρξαν σημαντικές αναφερόμενες αλλαγές στην κοινωνική συμπεριφορά ή συμπεριφορά που ωφελεί την κοινωνία.  Εν κατακλείδι, αυτά τα συμπεράσματα δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι τα βίαια βιντεοπαιχνίδια δεν προκαλούν βία, ούτε σημαίνει ότι προκαλούν οπωσδήποτε βία. Φαίνεται ότι απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για την κατανόηση του περίπλοκου αυτού θέματος στο μέλλον, αλλά το ενδιαφέρον σε αυτή την περίπτωση είναι ότι τα συμπεράσματα είναι αντίθετα με το κοινωνικό στερεότυπο του παιδιού που θα γίνει "βίαιος ενήλικας επειδή παίζει βίαια βιντεοπαιχνίδια". 



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ