2021-01-05 12:31:35
Φωτογραφία για Προσέξτε μια συνήθεια που αυξάνει την πιθανότητα να κολλήσουμε κοροναϊό

medlabnews.gr iatrikanea 

Η ζωή στην εποχή της πανδημίας του κοροναϊού μας έχει διδάξει πολλές νέες συνήθειες που συμβάλλουν στην ασφάλεια της ατομικής υγείας και κατ’ επέκταση της δημόσιας υγείας, όπως το πλύσιμο των χεριών και η κοινωνική απόσταση.

Αλλά ακόμα κι αν φοράτε μάσκα και κάνετε τα παραπάνω, ο κοροναϊός εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος αν εξασκείτε ορισμένες κακές ατομικές συνήθειες.

Υπάρχουν δύο τέτοιες συνήθειες που ίσως να μην συνειδητοποιείτε ότι αυξάνουν κατακόρυφα την πιθανότητα να ασθενήσετε με COVID-19

Κοροναϊός: Αυξημένος κίνδυνος αν σκαλίζεις την μύτη σου

Είναι μια κακή και αγενής συνήθεια. Και δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι με το να σκαλίζει κανείς την μύτη του μπορεί να διευκολύνει τη διάδοση βακτηρίων και μικροβίων από τα χέρια στη ρινική οδό. Έτσι, αυτό που ίσως δεν συνειδητοποιείτε είναι ότι με το να σκαλίζετε την μύτη σας εισάγετε ουσιαστικά μικρόβια από τα δάχτυλά σας μέσα στην μύτη σας. Δηλαδή κάνετε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που απαιτούν οι περιστάσεις της ατομικής υγιεινής, ειδικά εν καιρώ πανδημίας, δήλωσε στο CNN ο δρ. Paul Pottinger, καθηγητής επί μολυσματικών ασθενειών στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Washington στο Σιάτλ.

Η μύτη αποτελεί μια ιδιαίτερα εύκολη οδό για να μολύνετε κατά λάθος τον εαυτό σας. Αιτία είναι το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα μέσα στη μύτη. Όταν σκαλίζετε την μύτη σας, προκαλείτε μικροσκοπικές εκδορές από τις οποίες εισέρχονται άμεσα επιβλαβείς οργανισμοί στην κυκλοφορία του αίματος.

«Μόλις παραβιαστεί αυτό το φράγμα, υπάρχει απευθείας το στρώμα των τριχοειδών αγγείων, το οποίο γίνεται ο αγωγός για ιογενή μόλυνση σωματιδίων«, δήλωσε στο CNN ο Cedric Buckley, της ειδικής ομάδας της City of Jackson για την COVID-19 στον Μισισιπή.

Πηγές: https://bestlifeonline.com, https://edition.cnn.com, https://www.wgbh.org

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ