2021-01-05 12:25:05
Φωτογραφία για 5 βήματα για να αφαιρέσετε την υγρασία από τα ρούχα


Η υγρασία ανέκαθεν δεν ήταν φίλη μας και ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει· όπου κι αν εντοπίζεται, στο χώρο μας, στις ντουλάπες, ακόμη και στα ρούχα μας είτε γιατί δεν έχουν στεγνώσει σωστά είτε με τη μορφή μούχλας και δυσάρεστων οσμών αποτελεί δυσεπίλυτο πρόβλημα. Ακριβώς όμως επειδή τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο, υπάρχει τρόπος για να απαλλαγούμε από αυτήν.

Τα παρακάτω 5 βήματα προστατεύουν εμάς και τα ρούχα μας και μειώνουν την παρουσία της από τη ζωή μας γενικότερα:

1. Εμπιστευθείτε την προηγμένη τεχνολογία

Ακριβώς επειδή ο ελεύθερος χρόνος μας είναι λίγος και πολύτιμος, η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια στοχεύει περισσότερο στο να κάνει πιο εύκολη την καθημερινότητά μας, δημιουργώντας «έξυπνες» συσκευές. Μάλιστα, έχει προχωρήσει τόσο, ώστε αυτή τη στιγμή να κυκλοφορεί στην αγορά πλυντήριο και στεγνωτήριο που βρίσκονται σε πλήρη επικοινωνία μεταξύ τους μόνο με το πάτημα ενός κουμπιού
. Χάρη στο πρόγραμμα μπορούμε εύκολα πλέον να στεγνώσουμε τα ρούχα που μόλις πλύθηκαν χωρίς να ανησυχούμε για το αν επιλέξαμε το σωστό πρόγραμμα στο στεγνωτήριο.Το πλυντήριο ρούχων αποστέλλει δεδομένα στο στεγνωτήριο μετά από τη λήξη του κύκλου πλύσης. Με αυτόν τον τρόπο, επιλέγεται αυτόματα το κατάλληλο πρόγραμμα στεγνώματος και τα ρούχα μας στεγνώνουν σε ιδανικές συνθήκες, όπως κι αν είναι ο καιρός. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να μεταφέρουμε τα πλυμένα ρούχα, να ενεργοποιήσουμε το στεγνωτήριο και να επιλέξουμε το πρόγραμμα Wash2Dry.

Για την εκτέλεση της λειτουργίας προϋπόθεση είναι και οι δύο συσκευές να είναι ενσωματωμένες στο ίδιο οικιακό δίκτυο WiFi και στην εφαρμογή Miele@Mobile. Μετά την εγκατάσταση, η εφαρμογή και το κινητό τηλέφωνο δεν είναι απαραίτητα κατά την καθημερινή χρήση! Με τις νέες συσκευές MODERN LIFE από τη Miele νιώθουμε την απόλυτη ξεγνοιασιά. Απεριόριστη ευελιξία και δυνατότητες, ανοίγονται μπροστά μας κι όλα τα παραπάνω με εξασφαλισμένη την αντοχή στο χρόνο που χαρακτηρίζει πατροπαράδοτα τη Miele, αφού πραγματοποιεί έλεγχο σε κάθε πλυντήριο και στεγνωτήριο ρούχων της, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη διάρκεια ζωής τους.

2. Πλύνετε και στεγνώστε σωστά τα ρούχα σας

Ζούμε στο 2020 και είναι κρίμα να ανακυκλώνουμε συνήθειες που θυμίζουν εποχές… σκάφης. Ευτυχώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει τόσο ώστε να μας επιτρέπει στην κυριολεξία να απολαμβάνουμε μία μοντέρνα ζωή, εύκολα και χωρίς να επιβαρύνουμε το περιβάλλον, το σπίτι και την τσέπη μας. Στη σειρά φροντίδας ρούχων MODERN LIFE της Miele για παράδειγμα, συναντάμε το καλύτερο σύστημα χορήγησης υγρού απορρυπαντικού TwinDos®, όπου με το πάτημα ενός κουμπιού η δοσομέτρηση γίνεται εντελώς αυτόματα. Είναι μάλιστα τόσο ακριβής που εξασφαλίζει έως και 30% εξοικονόμηση απορρυπαντικού σε σχέση με τη χειροκίνητη δοσομέτρηση και άρα η τσέπη μας και συνεπώς το περιβάλλον επιβαρύνονται όσο το δυνατόν λιγότερο. Το TwinDos φροντίζει ουσιαστικά για εμάς και μάς απαλλάσσει εντελώς από τη σκέψη του πόσο απορρυπαντικό πρέπει να βάλουμε. Η συσκευή ανάλογα με την ποσότητα των ρούχων, το χρώμα και το βαθμό λερώματος επιλέγει αυτόματα την ιδανική ποσότητα απορρυπαντικού! Τα ειδικά απορρυπαντικά UltraPhase 1 και 2 χορηγούνται στη σωστή δοσολογία την κατάλληλη στιγμή στη διάρκεια του προγράμματος και άρα τα ρούχα μας καθαρίζονται σωστά. Αν μη τι άλλο, εν μέσω πανδημίας γνωρίζουμε όλοι πόσο επιτακτική ανάγκη είναι η σωστή απολύμανσή τους.

Έχοντας σιγουρέψει το γεγονός ότι τα ρούχα μας πλύθηκαν όπως έπρεπε, πράττουμε αναλόγως και για το στέγνωμά τους χωρίς να περιμένουμε τον καιρό να μας κάνει το χατίρι. Άσχετα από τον ήλιο με δόντια, το κρύο ή τη βροχή, επιλέγουμε στεγνωτήριο της σειράς MODERN LIFE της Miele και ξενοιάζουμε από τη ματαιότητα των απλωμένων επί μέρες ρούχων στο μπαλκόνι. Το δε σύστημα αρωματισμού FragranceDos και τα 6 μοναδικά αρωματικά φιαλίδια για όλες τις προτιμήσεις εγγυώνται πως μετά το στέγνωμα τα ρούχα δε θα είναι μόνο εξαιρετικά απαλά, αλλά θα μοσχομυρίζουν κιόλας. Για υγρασία ή φθορές ούτε λόγος φυσικά!

3. Επισπεύστε τις διαδικασίες

Τις περισσότερες φορές γινόμαστε αμελείς με το πλύσιμο των ρούχων και τη διαχείρισή τους μετά, γιατί έχουμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας ότι αποτελεί μία χρονοβόρα «αγγαρεία». Η πεποίθηση ότι το πλύσιμο στο χέρι επισπεύδει τις διαδικασίες και είναι πιο ασφαλές για τα ρούχα μας είναι μύθος. Απόδειξη αποτελεί το πρόγραμμα QuickPowerWash των πλυντηρίων MODERN LIFE της Miele με σύστημα PowerWash που ολοκληρώνει την πλύση μέσα σε μόλις 49 λεπτά. Το αντίστοιχο EcoSpeed των στεγνωτηρίων της ίδιας σειράς σε ένα πλήρες φορτίο μπορεί να μειώσει τον χρόνο στεγνώματος κατά 20 λεπτά, ενώ με λίγα ρούχα περίπου κατά 10%. Επιπρόσθετα, τα πλυντήρια MODERN LIFE της Miele παρέχουν την επιλογή της αφαίρεσης τσαλακώματος, χάρη στην οποία σιδερώνουμε 50% λιγότερο, διότι τα ρούχα στεγνώνουν μέσα στον υγρό, θερμό κάδο χωρίς να επηρεαστεί η μαλακή υφή τους.

4. Μην αφήνετε τα ρούχα μέσα στον κάδο του πλυντηρίου

…ή έξω στοιβαγμένα σε μία λεκάνη μέχρι να τα απλώσετε. Εκτός αν σας αρέσει η δυσοσμία και η μούχλα που θα δημιουργηθεί σε αυτό το διάστημα. Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα μας, ειδικά όταν καταπιανόμαστε με πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Εκμεταλλευθείτε την τεχνολογία EcoDry των στεγνωτηρίων MODERN LIFE της Miele που εξασφαλίζει σύντομους χρόνους στεγνώματος και προστατεύει τα ρούχα μας με σεβασμό στο περιβάλλον μέσω της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

5. Μην απλώνετε τα ρούχα μέσα στο σπίτι

… και δη πάνω στο καλοριφέρ μειώνοντας την αποδοτικότητά του. Αυτό είναι το πιο σύνηθες λάθος όλων μας. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι πολλά σπίτια παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα υγρασίας, γεγονός που οφείλεται σε ποσοστό 30% στις μπουγάδες που απλώνουμε μέσα στα δωμάτια, καθώς απελπιζόμαστε περιμένοντας μάταια επί μέρες να στεγνώσουν στο μπαλκόνι. Με αυτόν τον τρόπο όμως, αφενός δε στεγνώνουν σωστά, ενώ μούχλα και αλλεργίες μπορεί παράλληλα να κάνουν την εμφάνισή τους προκαλώντας μας δυσφορία. Τα ρούχα μας δεν πρόκειται επίσης, να στεγνώσουν ούτε με το πιστολάκι ούτε με το σίδερο. Αντιθέτως, επιλέγοντας στεγνωτήριο με αντλία θερμότητας, η επιλογή EcoDry μας δίνει τη λύση λειτουργώντας με στόχο την βέλτιστη οικονομία καθόλη τη διάρκεια ζωής της συσκευής.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ