2021-01-08 00:09:59
Φωτογραφία για Πώς ο Έλον Μασκ έγινε από σήμερα ο πλουσιότερος άνθρωπος στη γη
 

Ο Ελον Μασκ μόλις έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, καθώς η προσωπική του περιουσία ξεπέρασε τα 185 δισ. δολάρια.

Με τη σημερινή άνοδο της μετοχής της Tesla, ο Μασκ κατάφερε να ξεπεράσει και τον Τζεφ Μπέζος της Amazon, ο οποίος κρατούσε τον τίτλο του πλουσιότερου στον κόσμο από το 2017 και διαθέτει σήμερα περιουσία 184 δισ. δολαρίων.

Η αναρρίχηση του Μασκ στην κορυφή της λίστας των πλουσίων είναι η ταχύτερη που έχει γίνει ποτέ. Και σίγουρα αποτελεί ένα δραματικό comeback για έναν επιχειρηματία που  πριν από 18 μήνες βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, καθώς η Tesla «έκαιγε» χρήματα και έδινε μάχη επιβίωσης.

Ο Μασκ ξεκίνησε το 2020 με περιουσία 27 δισ. δολαρίων, κάτι που σημαίνει ότι μετά βίας έμπαινε στο top 50 των πλουσιότερων του κόσμου.

Η εκτόξευση της μετοχής της Tesla, η οποία έχει 9πλασιάσει την αξία της τον τελευταίο χρόνο, σε συνδυασμό με ένα πολύ γενναιόδωρο πακέτο αμοιβών, έχουν προσθέσει πάνω από 150 δισ. δολάρια στην προσωπική περιουσία του επιχειρηματία.

Έτσι, τον Ιούλιο, ο Μασκ ξεπέρασε τον Γουόρεν Μπάφετ για να γίνει ο έβδομος πλουσιότερος στον πλανήτη και μέσα στο Νοέμβριο ξεπέρασε και τον Μπιλ Γκέιτς για να κερδίσει τη δεύτερη θέση.

Τους τελευταίους 12 μήνες, ο Μασκ κέρδισε περισσότερα από ολόκληρη την περιουσία του Γκέιτς, που ανέρχεται στα 132 δισ. δολάρια.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ