2021-01-09 16:27:21
Φωτογραφία για Incirlik Air Base has become a risk to the United States  Η αεροπορική βάση Incirlik έχει γίνει κίνδυνος για τις Ηνωμένες Πολιτείες

Είναι καιρός οι Ηνωμένες Πολιτείες να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κλείσουν σοβαρά την αμερικανική παρουσία στην αεροπορική βάση Incirlik στη χερσόνησο της Ανατολίας.

Σχετικές ιστορίες Ο Θεατής: Ήρθε η ώρα να εκδιώξετε την Τουρκία από το ΝΑΤΟ - Ανάλυση Η Ουάσιγκτον πρέπει να σταματήσει να προσποιείται ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος - Ανάλυση Η Τουρκία θα μπορούσε να κλείσει την αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ Incirlik, λέει ο Ερντογάν Η Τουρκία είναι η νέα πυρηνική απειλή στον κόσμο Επόμενο για την Τουρκία; Πυρηνικά όπλα! 

Η Τουρκία θα μπορούσε να κλέψει τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στο Ίνκιρικ Η Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών έχει επί του παρόντος περίπου 5.000 μέλη υπηρεσίας που βρίσκονται στην αεροπορική βάση Incirlik στην Τουρκία. Ένα προϊόν του Ψυχρού Πολέμου, η Incirlik έδωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες ένα αεροδρόμιο ακριβώς στα σύνορα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης

. Αν και δεν είχε καμία ικανότητα πυραύλων, φιλοξένησε μια πτέρυγα αέρα ικανή να παραδώσει γρήγορα συμβατικά και πυρηνικά πυρομαχικά σε ευαίσθητες περιοχές της τότε Σοβιετικής Ένωσης. Ωστόσο, με το τέλος του Ψυχρού Πολέμου το 1991 και την αυξανόμενη ενεργειακή ανεξαρτησία των Ηνωμένων Πολιτειών, η αεροπορική βάση δεν είναι πλέον ζωτικής σημασίας για τα εθνικά συμφέροντα ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών. Σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των Ηνωμένων Πολιτειών, μαζί με την αγορά της Τουρκίας του ρωσικού συστήματος S-400 Air Defence, είναι καιρός οι Ηνωμένες Πολιτείες να εξετάσουν σοβαρά το ενδεχόμενο να κλείσουν το Αμερικανική παρουσία στην αεροπορική βάση Incirlik στη χερσόνησο της Ανατολίας. Ιστορία της αεροπορικής βάσης Incirlik Η αεροπορική βάση Incirlik έχει φιλοξενήσει μονάδες από τη Βάση Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών από το 1955. Αρχικά ονομαζόταν η αεροπορική βάση Adana, το όνομα άλλαξε σε αεροπορική βάση Incirlik το 1958. Η τρέχουσα αμερικανική μοίρα στο Incirlik είναι η 39η πτέρυγα των ΗΠΑ Πολεμική αεροπορία. Ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες αφαίρεσαν τους πυραύλους με πυρηνική άκρη το 1963, η αεροπορική βάση εξακολουθεί να στεγάζει περίπου 50 πυρηνικά πυρομαχικά που έχουν παραδοθεί με βαρύτητα B61.

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, ο Ίνικρικ χρησίμευσε ως το νοτιοανατολικό τμήμα της αεροπορικής δύναμης του ΝΑΤΟ για να αποτρέψει την επιθετικότητα από τη Σοβιετική Ένωση. Ήταν επίσης ένα ισχυρό σημείο εκκίνησης για τις Ηνωμένες Πολιτείες να επηρεάσουν θέματα ασφάλειας στη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια του πολέμου του ISIS, η Τουρκία ενέκρινε τη χρήση της αεροπορικής βάσης Incirlik εναντίον του χαλιφάτου του ISIS από το 2015 έως την απόφαση του Προέδρου Donald Trump το 2018 να αποσύρει τις δυνάμεις των ΗΠΑ από τη Συρία και να τερματίσει τη συμμετοχή των Ηνωμένων Πολιτειών στον αεροπορικό πόλεμο κατά του ISIS. Το Air Wing δεν διαθέτει μόνιμα αεροσκάφη, αλλά εξυπηρετεί μια βάση λειτουργίας προς τα εμπρός. Είναι σε θέση να φιλοξενεί πολλούς τύπους αεροσκαφών, από τα μαχητικά αεροσκάφη πρώτης γραμμής της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ έως τα εφοδιαστικά αεροσκάφη της για τη μεταφορά στρατευμάτων, πυρομαχικών και άλλων προμηθειών στη Μέση Ανατολή.

anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ