2021-01-09 14:16:21
Φωτογραφία για Γερμανία: Έκκληση στις φαρμακευτικές για παραγωγή περισσότερων εμβολίων
Λόγω της οξείας έλλειψης εφοδιασμού με εμβόλια κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας απηύθυνε γραπτή έκκληση στις Ενώσεις φαρμακευτικών εταιρειών για βοήθεια.«Λαμβάνοντας υπόψη τη δύσκολη κατάσταση της πανδημίας, κοινός μας στόχος είναι να αυξήσουμε περαιτέρω την δυνατότητα παραγωγής εμβολίων προκειμένου να περιοριστεί η Covid-19. Για αυτόν τον λόγο, ζητώ την υποστήριξή σας. Θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσατε να με πληροφορήσετε αν υπάρχουν εταιρείες στην Ένωσή σας που μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της παραγωγής εμβολίων Covid-19 ή προσπαθούν ήδη να το πράξουν. Σας ευχαριστώ για την ενδεχόμενη ανταπόκρισή η οποία θα μας επιτρέψει να συνεργαστούμε σύντομα επ΄αυτού», αναφέρει η επιστολή του υφυπουργού Υγείας Τόμας Στέφεν προς πέντε φαρμακευτικές Ενώσεις της Γερμανίας, η οποία δημοσιεύεται στα αυριανά φύλλα των εφημερίδων του «Δικτύου Συντακτών της Γερμανίας» (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND ).


Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν βρίσκεται υπό πίεση λόγω της αργόσυρτου εμβολιασμού και της έλλειψης δόσεων του εμβολίου. Ιδίως από τον κυβερνητικό εταίρο του χριστιανοδημοκρατών, το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), ασκείται αυστηρή κριτική στον υπουργό Υγείας.

Ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Κάρστεν Σνάιντερ δήλωσε στο RND ότι η επιστολή προς τη φαρμακευτική βιομηχανία είναι «καλή και απαραίτητη, αλλά εστάλη πολύ αργά. Το γιατί ένα τέτοιο αίτημα για πρακτικές λύσεις προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή του εμβολίου δεν εστάλη πριν από έξι μήνες θα πρέπει να εξηγηθεί», δήλωσε ο Σνάιντερ.

«Ο εμβολιασμός πρέπει να είναι επιτυχής. Όσο πιο γρήγορα φτάσουν οι απαραίτητες ποσότητες του εμβολίου στα κέντρα εμβολιασμού των κρατιδίων, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να αρχίσουμε να επιστρέφουμε στην κανονικότητα», τόνισε ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Πηγή:Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND)
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ