2021-01-11 16:04:21
Φωτογραφία για Ο κατάλογος ΙΚΕΑ δεν θα ξαναεκδοθεί
Το τέλος του καταλόγου ΙΚΕΑ  

Ο κατάλογος ΙΚΕΑ, το έντυπο που έχει τυπωθεί σε περισσότερο αντίτυπα από την βίβλο και το κοράνι, μετά 70 χρόνια συνεχούς έκδοσης περνά στην ...ιστορία. 

Η ΙΚΕΑ αποφάσισε ότι ο έντυπος κατάλογος  για το 2021, που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2020, θα είναι ο τελευταίος.

«Το να γυρίσουμε σελίδα από τον πολυαγαπημένο μας κατάλογο είναι στην πραγματικότητα μια φυσική συνέπεια δεδομένου ότι η χρήση των ηλεκτρονικών μέσω έχει αλλάξει την καταναλωτική συμπεριφοράι» επισημαίνει ο Konrad Grüss, γενικός διευθυντής του ΙΚΕΑ Franchise Systems.

"Ήταν μια συναισθηματική όσο και ορθολογιστική απόφαση".

Η καθολική στροφή του καταναλωτικού κοινού στο Internet ήταν η βασική αιτία της απόφασης και είναι χαρακτηριστικό ότι οι διαδικτυακές πωλήσεις της ΙΚΕΑ αυξήθηκαν, παγκοσμίως, τον τελευταίο χρόνο κατά 45% και οι επισκέψεις στα eshops όλων των χωρών που διαθέτουν καταστήματα ΙΚΕΑ ξεπέρασαν τα 4 δισεκατομμύρια. 



Η απόφαση, αν και βεβαίως δεν είναι αυτός ο βασικός λόγος που την υπαγόρευσε, θεωρείται ταυτόχρονα μια επιλογή της εταιρίας για πιο οικολογικούς τρόπους λειτουργίας, αν σκεφτεί κανείς ότι κάθε χρόνο εκδίδονται και ταχυδρομούνται παγκοσμίως εκατομμύρια αντίτυπα του πολυσέλιδου καταλόγου.  

Ο πρώτος κατάλογος ΙΚΕΑ εκδόθηκε το 1951 στα Σουηδικά και ταχυδρομήθηκε σε ένα επιλεγμένο μικρό κοινό 285.000 στην Νότια Σουηδία.

Στην διάρκεια των 70 χρόνων ανελλιπούς έκδοσής του ο κατάλογος τυπώθηκε σε 32 γλώσσες (το 2016) και έφθασε να διανέμεται σε πάνω από 200 εκατομμύρια διευθύνσεις. 

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και να ...ξεφυλλίσετε μια συλλογή από παλιούς καταλόγυς της ΙΚΕΑ, στα Σουηδικά, που περιλαμβάνει και τον πρώτο κατάλογο του 1951. 




soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ