2021-01-11 16:04:21
Φωτογραφία για Πολύ ιδιαίτερο Ethnic σε πετρόκτιστο του 14ου αιώνα
Κάθε δωμάτιο και διαφορετικό ...Ethnic

Ένα πραγματικά πολύ ξεχωριστό πετρόκτιστο σπίτι του 14ου αιώνα, διαμορφωμένο σε ιδιαίτερο και πολύ "ζεστό" Ethnic ύφος. 

Ιταλία,  Ούμπρια. Μεσαιωνική πόλη του Spello με τα χαρακτηριστικά πλακόστρωτα δρομάκια, σκαλιά, γέφυρες, ατμοσφαιρικά σοκάκια και φυσικά πολλά παλιά σπίτια. Η πόλη βρίσκεται στην πλαγιά του βουνού Subasio και από κάποια σημεία της διακρίνεται η κοντινή Τοσκάνη. 



Το συγκεκριμένο σπίτι του 14ου αιώνα είναι χτισμένο με τοπική ροζ πέτρα και μετά  την ανακαίνισή του έχει διαμορφωθεί εσωτερικά σε πολύ ιδιαίτερο Ethnic στυλ. 

Χρώματα και αντικείμενα αποτελούν ...αναμνήσεις των ιδιοκτητών από μακρινά ταξίδια. Πράσινο από το Λάος, κίτρινο από την Αφρική, ροζ από την Κίνα. Το γκρι των τοίχων και οι σκάλες θυμίζουν ιαπωνικούς κήπους Zen από χαλίκι και άμμο, ενώ το κίτρινο-πορτοκαλί υπνοδωμάτιο είναι μια ανάμνηση της ερήμου στα βόρεια της Αφρικής.


Το σύνολο της διακόσμησης έχει βασιστεί σε διακοσμητικά αντικείμενα αλλά και υφασμάτινα στοιχεία με αυθεντικές Ethnic αναφορές και με πιο χαρακτηριστικά τον πίνακα στο καθιστικό, τα μαξιλάρια του καναπέ κατασκευασμένα από τοπικά παραδοσιακά υφάσματα  χωρών της Ασίας και τα ψάθινα και κεραμικά αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιηθεί σε όλους τους χώρους. 

Το γκρι τσιμέντο που έχει χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του χτιστού καναπέ αλλά και στην διαμόρφωση της κουζίνας δένει ιδανικά με πιο παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία του σπιτιού και σε συνδυασμό με παλιά ή παλαιωμένης όψης έπιπλα και έντονα χρώματα δημιουργούν ένα σύνολο πολύ ιδιαίτερο αισθητικά, ευχάριστο, ζεστό και πολύ διαφορετικό από την διαμόρφωση-διακόσμηση σε αποκλειστικά παραδοσιακό στυλ που συνηθίζεται σε παλιά πετρόκτιστα σπίτια. 



ΠΗΓΗ:

houseofpictures.com


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ