2021-01-13 15:13:53
Φωτογραφία για Κίνα: Το υπέρ-τρένο στην υπηρεσία των επιβατών μέσα στο 2021.
Η Κίνα παρουσίασε μια νέα τεχνολογία στις σιδηροδρομικές μεταφορές με την κατασκευή τρένου μαγνητικής ανύψωσης υψηλής ταχύτητας.

Το τρένο θα αρχίσει να εξυπηρετεί το κοινό το 2021. Πρέπει να σημειωθεί ότι η μαγνητική ανύψωση είναι ένα είδος τεχνολογίας σε ένα σύστημα μεταφοράς αμαξοστοιχίας όπου αναπτύσσονται μαγνητικές δυνάμεις για να κάνουν τα τρένα να ταξιδεύουν με πολύ μεγάλη ταχύτητα. 

Με τη χρήση δύο μαγνητικών δυνάμεων, η αμαξοστοιχία ωθείται προς τα εμπρός με ρυθμό που το κάνει να «επιπλέει». Με κάποια έλλειψη τριβής μεταξύ του τρένου και των τροχιών, η ταχύτητα αυξάνεται. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο δημοφιλής σιδηρόδρομος Πεκίνο-Σαγκάη έχει ταχύτητα 350 χιλιομέτρων ανά ώρα, καθιστώντας το πρωτότυπο το ταχύτερο στη χώρα. 

Ο αναπληρωτής επικεφαλής μηχανικός του CRRC, Ding Sansan, δήλωσε ότι η ταχύτητα του τρένου μπορεί να ταξιδέψει από το Πεκίνο στη Σαγκάη σε περίπου 3,5 ώρες, ξεπερνώντας την ταχύτητα του αεροπλάνου 4,5 ώρες. Το νέο τρένο θα περάσει πραγματικά από μεγάλες δοκιμές πριν ξεκινήσει. Ένα κέντρο και ένα κτίριο παραγωγής βρίσκονται επί του παρόντος σε λειτουργία καθώς η νέα υπηρεσία αναμένεται να ξεκινήσει σύντομα.

yen.com.gh/181026-china-unveils-bullet-train-travels-faster-aeroplane-covers-600km-hour.html

Επιμέλεια: Χρήστος Γιαννακίδης
sidirodromikanea
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ