2021-01-15 01:03:51
Φωτογραφία για Σταδιακά το άνοιγμα της αγοράς - Προβληματίζουν οι νέες εστίες κορονοϊού σε αρκετές περιοχές
Με αυστηρά περιορισμένη ατζέντα, που θα εστιάζει στο λιανεμπόριο, καλούνται να συνεδριάσουν σήμερα Παρασκευή οι ειδικοί της επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Παρά τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται για την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, η ανάγκη για προσεκτική χαλάρωση των μέτρων φαίνεται να κερδίζει σταδιακά «έδαφος» μεταξύ των εμπειρογνωμόνων.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τελευταία υπάρχει μια βαθμιαία βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας. Ωστόσο, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι τις επόμενες μέρες τα κρούσματα κορωνοϊού θα είναι αυξημένα σε πανελλαδικό επίπεδο.

«Οι νεκροί και οι διασωληνωμένοι είναι λιγότεροι, όμως αυτό δεν εκφράζει τα δεδομένα των τελευταίων 5 ημερών, είναι πολύ παλιότερο» ανέφερε η καθηγήτρια Αθηνά Λινού.

Νέες «εστίες» κορωνοϊού εμφανίζονται το τελευταίο διάστημα σε όλη την Ελλάδα, με τους ειδικούς να ανησυχούν κυρίως για το εύρος των στενών τους επαφών. 


Ροδόπη, Λέσβος, Κοζάνη, Φλώρινα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αργολίδα, Σπάρτη, Κάλυμνος και Λασίθι, τελούν ήδη σε καθεστώς lockdown.

Την ίδια ώρα παρέμβαση του Εισαγγελέα Κοζάνης ως προς την ετεροχρονισμένη εμφάνιση κρουσμάτων covid από τον Νοέμβριο του 2020 στα κρούσματα της 12ης Ιανουαρίου του 2021, ζητά ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης. Σύμφωνα, πάντως, με τον ΕΟΔΥ το συγκεκριμένο γεγονός δεν επηρέασε την εισήγηση για λήψη μέτρων στην συγκεκριμένη περιοχή

Στην σημερινή τηλεδιάσκεψη αναμένεται να δοθούν τα πρώτα δεδομένα για το μέγεθος της εορταστικής διασποράς. Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα λαμβάνει νέες αποφάσεις κάθε εβδομάδα, προχωρώντας στο άνοιγμα της χώρας σταδιακά.

Η μείωση στα 46 έτη της μέσης ηλικίας των κρουσμάτων και η επικείμενη πτώση της θερμοκρασίας, προβληματίζουν.

 Οι εμπειρογνώμονες του Υπουργείου Υγείας είναι κατηγορηματικοί: το άνοιγμα θα γίνει σταδιακά.

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι θα λαμβάνει νέες αποφάσεις κάθε εβδομάδα, προχωρώντας στο άνοιγμα της χώρας σταδιακά. Ωστόσο, εάν παραστεί ανάγκη από την επιδείνωση κάποιων δεικτών της πανδημίας, τότε δεν θα διστάσει να λάβει νέα έκτακτα μέτρα.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ