2021-01-15 09:19:37
Φωτογραφία για Οι 3 σημαντικοί παράγοντες που επηρεάζουν άμεσα την υγεία του εντέρου σας
Η λέξη «έντερο» έχει σίγουρα αλλάξει πολύ τα τελευταία δέκα χρόνια περίπου. Πριν από μια δεκαετία, κανείς δεν μιλούσε πραγματικά για την υγεία του εντέρου και τα προβιοτικά. Ωστόσο, τα πράγματα πλέον είναι πολύ διαφορετικά αυτές τις μέρες, αφού πλέον υπάρχουν πολλές πληροφορίες γύρω από την υγεία του εντέρου.

Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δούμε πράγματα που επηρεάζουν άμεσα την υγεία του εντέρου σας.

1. Διατροφή

Ίσως ο μεγαλύτερος εξωτερικός παράγοντας (κατά μία έννοια) που επηρεάζει την υγεία του εντέρου μας είναι απλά αυτό που τρώμε. Και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πολλές διατροφικές επιλογές δεν είναι σωστές. Ευτυχώς, όμως αυτό μπορεί να διορθωθεί εύκολα υιοθετώντας μια πιο ισορροπημένη και πιο υγιεινή διατροφή.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

– Καταναλώστε πικρά χόρτα. Τα πικρά χόρτα, όπως η πικραλίδα, βελτιώνουν τη λειτουργία των πεπτικών οργάνων. Αγοράστε, λοιπόν πικρά χόρτα, βράστε τα και πιείτε το ζουμί τους πριν από το γεύμα σας, ώστε να τονώσετε τη διαδικασία της πέψης.


– Αυξήστε την πρόληψη προβιοτικών. Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που όταν χορηγούνται σε επαρκείς ποσότητες παρέχουν όφελος στην υγεία. Μπορούμε να τα βρούμε στις τροφές, όπως στο γιαούρτι και στο κεφίρ, αλλά και σας συμπληρώματα διατροφής.

– Ενισχύστε την πρόληψη των φυτικών ινών. Οι διαλυτές και οι αδιάλυτες φυτικές ίνες συμβάλουν στην καλή υγεία του εντέρου. Επιπλέον οι διαλυτές ίνες οι οποίες βρίσκονται στη βρώμη, στο κριθάρι, στα όσπρια, μπορούν να αυξήσουν το αίσθημα του κορεσμού και να διατηρήσουν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ενώ οι αδιάλυτες φυτικές ίνες, που βρίσκονται σε δημητριακά ολικής αλέσεως και στα λαχανικά, κινούνται μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα και επιταχύνουν τη διέλευση των τροφίμων και των αποβλήτων στο έντερο σας, κάτι που θα αποτρέψει τη δυσκοιλιότητα.

– Μασήστε καλά την τροφή σας. Αν δεν μασάμε καλά τις τροφές δεν τις χωνεύουμε και σωστά με αποτέλεσμα να κινηθούν προς το έντερο και να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα, όπως φούσκωμα, διάρροια και μετεωρισμό. Είναι σημαντικό να μασάτε το φαγητό σας 10-12 φορές.

2. Άγχος και κακός ύπνος

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο iGynaika by Evi Visvardi
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ