2021-01-15 22:41:45
Φωτογραφία για Ερντογάν για τους S-400: Δεν δεχόμαστε υπαγορεύσεις από κανέναν για την αμυντική μας βιομηχανία
Η αντίδραση του Τούρκου προέδρου, όταν ρωτήθηκε για το θέμα της αγοράς των συστημάτων S-400 από τη Ρωσία Η Τουρκία δεν μπορεί ποτέ να δεχτεί υπαγόρευση από κανέναν για την αμυντική της βιομηχανία, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την Παρασκευή, με αφορμή τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν από τις ΗΠΑ για την αγορά των συστημάτων S-400 από τη Ρωσία.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να καθορίσει τα βήματα που θα κάνουμε στην αμυντική μας βιομηχανία. Αυτό αποτελεί εξ ολοκλήρου δική μας απόφασή», δήλωσε ο Ερντογάν μετά από την προσευχή της Παρασκευής στην Κωνσταντινούπολη, μιλώντας ταυτόχρονα και για τις επερχόμενες διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας.

Ως χώρα του ΝΑΤΟ, τόνισε, η Τουρκία δεν μπορεί ποτέ να δεχτεί υπαγόρευση από τους εταίρους της.

Τον Απρίλιο του 2017, όταν οι παρατεταμένες προσπάθειες για την αγορά συστήματος αεροπορικής άμυνας από τις ΗΠΑ αποδείχτηκαν μάταιες, η Τουρκία υπέγραψε σύμβαση με τη Ρωσία για την απόκτηση S-400.


Αμερικανοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε αυτή την εξέλιξη, ισχυριζόμενοι ότι οι S-400 ήταν ασυμβίβαστοι με τα συστήματα του ΝΑΤΟ.

«Παρόλο που πληρώσαμε τεράστια χρηματικά ποσά στις ΗΠΑ, τα αεροσκάφη F-35 δυστυχώς δεν μας έχουν παραδοθεί ακόμη. Αυτό, φυσικά, είναι ένα πολύ σοβαρό λάθος που διέπραξαν οι ΗΠΑ ως συμμαχική χώρα στη διεθνή διπλωματία», δήλωσε ο Ερντογάν.

Συνέχισε λέγοντας ότι ελπίζει ότι οι ΗΠΑ θα λάβουν θετικά μέτρα σε αυτό το πλαίσιο μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Τζο Μπάιντεν.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ