2021-01-18 20:55:06
Φωτογραφία για Τουρκία: Πουλάνε αρμενική εκκλησία για…. κέντρο τέχνης ή ξενοδοχείο
Στο … «σφυρί», βγάζει παλαιά αρμενική εκκλησία στην Προύσα της Τουρκίας, ο ιδιοκτήτης της. Η αγγελία πώλησης έχει αναρτηθεί σε σχετική ιστοσελίδα, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. «Ιστορική εκκλησία που μπορεί να γίνει κέντρο τέχνης και πολιτισμού, μουσείο και ξενοδοχείο» γράφει ο τίτλος της αγγελίας, με το αντίτιμο της πώλησης να ανέρχεται σε 6.300.000 τουρκικές λίρες.

Η αγγελία αναφέρει τα εξής: «Πωλείται ιστορική εκκλησία που βρίσκεται στην περιοχή της Προύσας και αποτελεί ιδιωτική περιουσία. Η εκκλησία που χτίστηκε για τον αρμενικό πληθυσμό που ζούσε στην περιοχή, μετά από την ανταλλαγή των πληθυσμών, πέρασε σε ιδιώτη. Από το 1923 και εντεύθεν, χρησιμοποιήθηκε ως αποθήκη καπνών και ακολούθως ως υφαντουργία. Η εκκλησία βρίσκεται σε περιοχή που έχει ενταχθεί στην παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO, ενώ λόγω της τοποθεσίας της μπορεί να αξιοποιηθεί τουριστικά».

Πριν από την γενοκτονία των Αρμενίων (1915-1917) από τους Νεότουρκους, στην επαρχία της Προύσας ζούσαν 118.992 Αρμένιοι.

Η πώληση της αρμενικής εκκλησίας, προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, με πολλούς Τούρκους να την επικρίνουν. anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ