2021-01-23 10:32:29
Φωτογραφία για Άνοιγμα σχολείων: Τι ισχύει με τα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών
Σε επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων θα αποφασιστεί το τι μέλει γενέσθαι για τις υπόλοιπες εκπαιδευτικές δομές, ύστερα από το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων την 1η Φεβρουαρίου, όταν ουσιαστικά πλέον θα λειτουργούν όλα τα σχολεία της χώρας.

Ωστόσο η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, θα παραμείνουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε η Νίκη Κεραμέως: «Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η διαδικασία είναι δυναμική, τα δεδομένα της πανδημίας εξετάζονται διαρκώς και προσαρμόζονται αναλόγως και οι αποφάσεις μας για τα επόμενα βήματα. Μία επιπλέον επισήμανση: ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες που έχουν προκύψει στη φοιτητική κοινότητα, φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο μετακίνησης συνολικής διάρκειας έως 3 ημερών με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου».


Τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων

Οι μαθητές στα Γυμνάσια και τα Λύκεια θα επιστρέψουν, εφαρμόζοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης, τα οποία είναι τα εξής:

υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,διαφορετικά διαλείμματα για ομάδες μαθητών,σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,χρήση αντισηπτικών,σχολαστικοί καθαρισμοί,τακτικοί αερισμοί των χώρων,ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά.σχολικοί εορτασμοί με μέτρα,επισκέψεις / περίπατοι ανά τμήμα, κ.α.Επιπλέον, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, όπως και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Επίσης έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί η ειδική πλατφόρμα edu.testing.gov.gr, μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να αιτηθούν δωρεάν εξέταση για τον κορονοϊό. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ