2021-01-26 13:51:36
Φωτογραφία για Φάουτσι: Έγινε σάκος του μποξ, τον απείλησαν για τη ζωή του
Δια πυρός και σιδήρου έχει περάσει ο «Τσιόδρας των ΗΠΑ», Άντονι Φάουτσι, για να επιτελεί το έργο που είχε αναλάβει: την χάραξη πολιτικής για την καταπολέμηση της νόσου Covid- 19 στις ΗΠΑ.Στην επιστημονική κοινότητα, ο 80χρονος κορυφαίος επιδημιολόγος χαίρει άκρας εμπιστοσύνης και μάλιστα ήταν ιδιαίτερα θετική η διαδικτυακή παρουσία του στο φετινό Νταβός αλλά και η συνομιλία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητστάκη για την υγιεινομική κρίση και το καυτό θέμα των εμβολιασμών.

Αν και από τα χείλη του κρέμονται οι περισσότεροι Αμερικανοί καθώς τον εμπιστεύονται τυφλά σε ότι αφορά το θέμα της διαχείρισης του κορωνοϊού, επί θητείας Τραμπ αισθανόταν σαν το «κουνάβι που χαλάει το πικνίκ» αφού ένιωθε δυσάρεστα που συνεργαζόταν μ΄έναν πρόεδρο που του έκανε συνεχώς συστάσεις.

Ο 80χρονος Φάουτσι υποστηρίζει επίσης ότι δεχόταν απειλές ο ίδιος και η οικογένειά του όλο αυτό το διάστημα από αρνητές του κορωνοϊού.


Για την άσχημη εμπειρία του στο πλαίσιο της συνεργασίας με τον Τραμπ, μίλησε στους Τάιμς τη Νέας Υόρκης.

Με τις προτάσεις του να αμφισβητούνται επανειλημμένως και από τον ίδιο τον τέως πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο Φάουτσι παραδέχεται ότι είχε γίνει ο «σάκος του μποξ» καθώς είχε δεχθεί ουκ ολίγες φορές ύβρεις και απειλές κυρίως από τους «covidiots».

Τον τελευταίο χρόνο, το Διαδίκτυο οργίαζε από τις δημοσιεύσεις όσων διαφωνούσαν μαζί του «Απολύστε τον!», έγραφαν κάποιοι χρήστες ενώ υπήρξαν και επιστολές που απειλούσαν μέχρι και την ζωή του.

«Οι απειλές έφταναν απευθείας στα τηλέφωνα των παιδιών μου, στα ίδια τους τα σπίτια. Πώς στο διάολο έβρισκαν τέτοιες πληροφορίες, όποιοι και αν είναι;», διερωτάται ο κορυφαίος γιατρός.

Ένα από τα πιο τρομακτικά περιστατικά που ανέφερε ο Φάουτσι είχε να κάνει με μια ύποπτη επιστολή που έφτασε στο κατώφλι του.

«Άνοιξα το γράμμα και ένα σύννεφο από σκόνη εκτοξεύτηκε στο πρόσωπο και το στήθος μου. Οι υπεύθυνοι ασφαλείας μου μού είπαν να μην κουνηθώ και σύντομα έφτασε μια ειδική ομάδα που με ψέκασε με αντίδοτα».

«Θα μπορούσε να είναι κάτι ακίνδυνο που είχε στόχο απλώς να με εκφοβίσει, ή άνθρακας που θα με έστελνε στο νοσοκομείο για ένα μήνα. Δεν νομίζω ότι ήταν ρικίνη, γιατί θα σας είχα αποχαιρετίσει», σχολίασε.

Πάντως ο Φάουτσι όπως και η οικογένειά του, βρίσκονται υπό την προστασία των μυστικών υπηρεσιών από τα τέλη Μαρτίου του 2020.

Εκτός από τους ανώνυμους εκβιαστές, ο Φάουτσι είχε δεχτεί απειλές ακόμη και από τον τέως σύμβουλο του Τραμπ, Στιβ Μπάνον, ο οποίος λίγους μήνες πριν, έφτασε στο σημείο να προτείνει τον αποκεφαλισμό του και την ανάρτηση του κεφαλιού του πάνω σε…δόρυ έξω από τον Λευκό Οίκο.

Μπορεί να πέρασε δύσκολα το 2019, όμως έβαλε στην τσέπη το ποσό των 417.608 δολαρίων για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο μισθός αυτός τον καθιστά όχι μόνο τον καλύτερα αμειβόμενο γιατρό στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά και τον πιο ακριβοπληρωμένο ομοσπονδιακό υπάλληλο.

Από τα τέσσερα εκατομμύρια ομοσπονδιακών υπαλλήλων, ο «Τσιόδρας των ΗΠΑ», Άντονι Φάουτσι λαμβάνει την καλύτερη αμοιβή.

Οι ετήσιες μισθολογικές απολαβές του είναι υψηλότερες ακόμη και από αυτές του Αμερικανού προέδρου που φθάνουν τις 400 χιλιάδες δολάρια.

Όπως αναφέρει το περιοδικό Forbes, τα στοιχεία για τους μισθούς των ομοσπονδιακών υπαλλήλων συγκεντρώθηκαν από το «OpenTheBooks.com».

Tα στοιχεία αφορούν μόνο ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, τους μισθούς των οποίων πληρώνουν Αμερικανοί φορολογούμενοι.

Εάν παραμείνει σε όλη τη θητεία του Μπάιντεν στο αξίωμά του ως Διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) και νυν επικεφαλής Ιατρικός Σύμβουλος του προέδρου, τότε, από το 2019 έως το 2024 θα έχει βάλει στον κουμπαρά του 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Από το 2014, η αμοιβή του Φάουτσι αυξήθηκε και από 335.000 δολάρια ανήλθε στα 417.608 δολάρια.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ