2021-01-27 21:50:24
Φωτογραφία για Η Αττική φλερτάρει με το «κόκκινο», εισηγήσεις για κλειστά Γυμνάσια - Λύκεια
Έκτακτη σύσκεψη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων των λοιμωξιολόγων θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28/1, με τους ειδικούς να ανησυχούν για τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών.

Στη σύσκεψη αναμένεται να γίνει περαιτέρω ανάλυση της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο καθηγητής Νίκος Σύψας, η επιτροπή είναι πιθανό να εισηγηθεί εκ νέου την εφαρμογή του μέτρου του click away στην αγορά.

«Η Αττική αυτή τη στιγμή ''φλερτάρει'' στο να μπει στην κόκκινη κατάσταση, που σημαίνει ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα», τόνισε στο κεντρικό δελτίο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας.

«Έχω εξαιρετικές αμφιβολίες, με τα νούμερα που βλέπω, να ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια τουλάχιστον στην Αττική. Αλλά αν η Αττική μπει στο ''κόκκινο'' δεν θα ανοίξουν, όπως δεν έχουν ανοίξει σε καμία περιοχή της Ελλάδας», πρόσθεσε.


Από κυβερνητικής πλευράς, για την ώρα αναμένουν τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, ωστόσο με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα δεν αναμένεται να αλλάξει η απόφαση για άνοιγμα των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την 1η Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση του ΕΟΔΥ ανέφερε 858 νέα περιστατικά κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, με τους διασωληνωμένους να ανέρχονται σε 274, ενώ κατέληξαν 32 άνθρωποι.

Όσον αφορά στην κατανομή των κρουσμάτων, τα 405 καταγράφονται στην Αττική, εκ των οποίων τα 104 στο κέντρο της Αθήνας και τα 76 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, ενώ η Δυτική Αττική κατέγραψε 27 νέες μολύνσεις. Αντίθετα, στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 74 νέα περιστατικά του ιού.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε ότι «αυτή τη στιγμή στη χώρα μας καταγράφονται 5.324 ενεργά κρούσματα κορονοϊού», «παραμένει αυξητική η τάση στις εισαγωγές στα νοσοκομεία» και πως «σήμερα μόνο καταγράφηκαν 112 εισαγωγές».

«Τα περισσότερα ενεργά κρούσματα είναι στην Αττική και μας προβληματίζει. Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους παρουσιάζουν η Θήρα, η Μύκονος, η Ροδόπη, η Δυτική Αττική και η Λακωνία. Μας ανησυχεί, επίσης, η αύξηση στη Μαγνησία, την Εύβοια, την Αχαΐα, την Αττική, βέβαια, και ιδιαίτερα στον βόρειο και κεντρικό τομέα», ανέφερε ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο άνοιγμα του λιανεμπορίου, υπογραμμίζοντας πως δεν μπορούν ακόμη να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, «καθώς τα μαγαζιά άνοιξαν πριν από οκτώ ημέρες και έτσι πρέπει να περάσουν ακόμη 5-6 μέρες για να μπορούμε να κρίνουμε το πώς η επανέναρξη του εμπορίου επηρέασε την επιδημιολογική εικόνα της χώρας».
themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ