2021-01-29 14:41:07
Φωτογραφία για Ντάνιελ Περλ: Οργή για την απελευθέρωση ανδρών που είχαν καταδικαστεί για την εκτέλεση του δημοσιογράφου
Η κυβέρνηση του Πακιστάν ζήτησε σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο να επανεξετάσει την απόφασή του για απελευθέρωση ενός ισλαμιστή και του συγκατηγορούμενού που είχαν καταδικαστεί για την απαγωγή και τον αποκεφαλισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ, ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας του Περλ Φάιζαλ Σιντίκι.

Το δικαστήριο απάλλαξε χθες, Πέμπτη, από τις κατηγορίες που τους βαραίνουν τον γεννημένο στη Βρετανία Άχμαντ Όμαρ Σαΐντ Σέιχ και τον συγκατηγορούμενό του, που είχαν κριθεί ένοχοι το 2002.

Ο Ντάνιελ Περλ, ανταποκριτής της Wall Street Journal εξαφανίσθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2002 στο Καράτσι. Βίντεο με τον αποκεφαλισμό του παραδόθηκε έναν μήνα μετά στο προξενείο των Ηνωμένων Πολιτειών στο Καράτσι.

Ο Περλ ερευνούσε το θέμα των ισλαμιστών μαχητών στο Καράτσι, όταν δολοφονήθηκε.

Οργή από τον Λευκό Οίκο

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την οργή του για την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου του Πακιστάν να απελευθερώσει έναν Πακιστανοβρετανό Ισλαμιστή εξτρεμιστή που είχε καταδικαστεί για τον αποκεφαλισμό το 2002 του Αμερικανού δημοσιογράφου Ντάνιελ Περλ. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι χαρακτήρισε την απόφαση «προσβολή των θυμάτων τρομοκρατίας σε ολόκληρο τον κόσμο».


Στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου της αμερικανικής προεδρίας εχθές, η Ψάκι κάλεσε την πακιστανική κυβέρνηση να επανεξετάσει γρήγορα τις νομικές επιλογές, όπως να επιτρέψει στις ΗΠΑ να ασκήσουν διώξεις σε αυτούς που αθωώθηκαν.

Η απόφαση του πακιστανικού δικαστηρίου έρχεται σε μια ευαίσθητη στιγμή για τις σχέσεις ΗΠΑ-Πακιστάν καθώς η νέα κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν επανεξετάζει την ειρηνευτική διαδικασία στο Αφγανιστάν στην οποία το Πακιστάν διαδραματίζει κεντρικό ρόλο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ