2021-01-30 08:18:21
Φωτογραφία για Το κλείσιμο των γαλλικών συνόρων δεν αφορά τους οδηγούς φορτηγών
 Την επιβολή νέων, πιο αυστηρών μέτρων ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός

Η απόφαση της Γαλλίας να κλείσει τα σύνορά της για όλες της τρίτες χώρες, εκτός των μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο να αναχαιτιστεί η πανδημία, δεν αφορά τις νταλίκες που μεταφέρουν εμπορεύματα από και προς το Ηνωμένο Βασίλειο, διευκρίνισε ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς.

«Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα κλείσει τα σύνορά της για όλες της χώρες, εκτός της ΕΕ, από την Κυριακή. Ωστόσο, μπορώ να διαβεβαιώσω ότι αυτό δεν ισχύει για τα φορτηγά και επομένως το εμπόριο θα συνεχιστεί ομαλά», έγραψε στο Twitter ο Σαπς.

Την επιβολή νέων, πιο αυστηρών μέτρων ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής ο Γάλλος πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, στο πλαίσιο της προσπάθειας της γαλλικής κυβέρνησης να περιορίσει την επέλαση της πανδημίας.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, απαγορεύεται πλέον η είσοδος στη Γαλλία από χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, εκτός κι αν πρόκειται για «πολύ σοβαρούς λόγους». Επιπρόσθετα, απαγορευέται και η έξοδος από τη Γαλλία σε χώρες εκτός ΕΕ.


Παράλληλα, λουκέτο βάζουν τα εμπορικά κέντρα, που δεν φιλοξενούν καταστήματα τροφίμων και έχουν επιφάνεια μεγαλύτερη των 20.000 τ.μ.

Ο Καστέξ σημείωσε πως η τηλεργασία θα αποτελέσει «ισχυρή σύσταση» για το σύνολο των εταιρειών, ενώ αυξάνονται οι περιπολίες των αστυνομικών για τον εντοπισμό πιθανών συγκεντρώσεων, πάρτι και εστιατορίων που λειτουργούν παράνομα.

Πάνω από 1,4 εκατ. εμβολιασμοί σε ένα μήνα

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 1.447.155 εμβολιασμοί στη Γαλλία από την έναρξη της εκστρατείας εμβολιασμού πριν από ένα μήνα, ανακοίνωσε την Παρασκευή η Γενική Διεύθυνση Υγείας. Μια δόση εμβολίου έλαβαν σήμερα Παρασκευή 93.878 Γάλλοι. Την Πέμπτη, αξιωματούχοι δήλωσαν πωςς 2,5 εκατομμύρια Γάλλοι θα εμβολιαστούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου.
anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ