2021-02-02 07:52:05
Φωτογραφία για Χαρδαλιάς: Ανοικτό το ενδεχόμενο γενικού lockdown, εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα μας δυσκολέψουν
Ανοιχτό το ενδεχόμενο για ένα γενικευμένο lockdown άφησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Ενώπιος - Ενωπίω», μιλώντας για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίζεται την πανδημία. Ο κ. Χαρδαλιάς ερωτώμενος για το αν το ενδεχόμενο για ένα νέο γενικευμένο lockdown είναι ανοιχτό, δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο. Σημείωσε ωστόσο πως αυτό θα εξαρτηθεί από την πορεία της πανδημίας.

«Κάθε μέρα αξιολογούμε τα δεδομένα και πως το γενικευμένο lockdown θα μπει στο τραπέζι εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα μας δυσκολέψουν», είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πίσω από το γενικό lockdown υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες».

Γι’ αυτό απαγορεύουμε το κυνήγι και το ψάρεμα

Στην συνέντευξη ο υφυπουργός απάντησε και στο ερώτημα γιατί παραμένει η απαγόρευση στο ψάρεμα και το κυνήγι, δεδομένου πως δεν πρόκειται για δραστηριότητες με συνωστισμό και ιδίως σε περιοχές που είναι «πράσινες». Ο κ. Χαρδαλιάς απάντησε ότι η απόφαση απαγόρευσης των δύο δραστηριοτήτων έχουν να κάνουν κυρίως με το θέμα της κινητικότητας.


«Δεν έχουμε κανένα είδος εμμονής με αυτές τις δραστηριότητες. Όμως το ζήτημα της μετακίνησης είναι ένα τεράστιο θέμα καθώς οι κυνηγοί είναι 180.000 και 100.000 ασχολούνται ερασιτεχνικά με ψάρεμα. Όταν κινείσαι θα έρθεις σε επαφή με κόσμο και αυτό πρέπει να το αποφύγουμε» σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς προσθέτοντας: «Δεν είναι τόσο απλή η προσέγγιση, ο καθένας θα μπορούσε να πάρει ένα καλάμι και πέντε δολώματα και να λέει ότι πάει για ψάρεμα». themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ