2021-02-03 11:52:44
Φωτογραφία για Μπάχαλο με τις ασφαλιστικές ενημερότητες - Ενημέρωση ΠΦΣ
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους Φαρμακοποιούς η απαίτηση που αναφέρεται σε τροποποιητική Απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με την οποία "κάθε Αποδεικτικό Ασφαλιστικής Ενημερότητας μπορεί να προσκομιστεί σε μία μόνο συναλλαγή. Σε περίπτωση πολλαπλών συναλλαγών θα πρέπει να εκδίδονται ισάριθμα με τις συναλλαγές".

Όπως σημειώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) σε ενημέρωσή τους προς τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, η συγκεκριμένη απαίτηση σημαίνει ότι θα πρέπει να υποβάλλεται έντυπη ασφαλιστική ενημερότητα η οποία φέρει μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου και θα χρησιμοποιείται για μία μόνο φορά.

Επομένως, μια ασφαλιστική ενημερότητα ο οποία έχει ισχύ 6 μηνών δεν πρέπει να φωτοτυπείται και να επαναϋποβάλλεται σε επόμενες καταθέσεις συνταγών. Αντ' αυτού, όπως αναφέρει ο ΠΦΣ, ο Φαρμακοποιός μπορεί να εκδίδει πολλαπλές και διαδοχικές ασφαλιστικές ενημερότητες, εκ των οποίων η κάθε μία θα έχει διαφορετικό αριθμό πρωτοκόλλου ώστε να υπάρχει δυνατότητα υποβολής διαφορετικής ενημερότητας σε μεταγενέστερες καταθέσεις συνταγών. 

Εύλογα λοιπόν καταλήγουμε στα παρακάτω ερωτήματα:

Διαβάστε περισσότερα pharmateam
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ