2021-02-03 11:40:26
Φωτογραφία για Ο ΟΣΕ αποκαθιστά τις ζημίες από τις πρωτοφανείς καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Μακεδονίας- Θράκης. Δείτε απίστευτες εικόνες καταστροφής
Με εντατικό ρυθμό και κάτω από δύσκολες συνθήκες συνεχίζονται από συνεργεία του ΟΣΕ τα έργα αποκατάστασης του σιδηροδρομικού δικτύου, μετά και την προ ημερών πρωτοφανή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ποσότητα νερού που έπληξε όλο το νομό Έβρου.

Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων, (στις 05.01.2021 στο Ν. Σερρών, όπου το ύψος της βροχόπτωσης ήταν 131 mm σε 3 ώρες, και στις 12.01.2021 στους Ν. Έβρου και Ροδόπης, όπου το ύψος της βροχόπτωσης ήταν 96 mm σε 3 ώρες), σημειώθηκαν εκτεταμένες καταστροφές στο σιδηροδρομικό δίκτυο και συγκεκριμένα στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη - Αλεξανδρούπολη και στη σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο. Το σιδηροδρομικό δίκτυο παραμένει αποκομμένο σε συνολικά δώδεκα σημεία των συγκεκριμένων γραμμών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο  -μεταξύ  Λαγυνών και Σουφλίου-

Ο Ο.Σ.Ε. Α.Ε. έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες ενέργειες και τα συνεργεία πραγματοποιούν τις απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης του δικτύου, παρά τις αντίξοες συνθήκες – συνεχείς βροχοπτώσεις, προβλήματα απάντλησης και αποστράγγισης των υδάτων και προσβασιμότητας, λόγω καταστροφών και στο οδικό δίκτυο - , ώστε να δοθεί εκ νέου σε κυκλοφορία.


Γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης -μεταξύ Κομοτηνής και Βέννας-

Εξαιτίας της σοβαρότητας των προβλημάτων, η αποκατάσταση της κυκλοφορίας της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη- Αλεξανδρούπολη, βάσει προγραμματισμού, αναμένεται στις 5 Μαρτίου του 2021. Δεκαπέντε μέρες αργότερα, έως τις 20 Μαρτίου 2021, αναμένεται η αποκατάσταση της κυκλοφορίας και του έτερου τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής Αλεξανδρούπολη - Ορμένιο.

Γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης -μεταξύ Σερρών και Χρυσού-

Ο Οργανισμός θα επανέρχεται σε τακτά διαστήματα με συστηματική ενημέρωση του επιβατικού κοινού για την ημερομηνία της πλήρους αποκατάστασης του δικτύου και της κυκλοφορίας.

Ενδεικτικές του μεγέθους της καταστροφής αποτελούν οι παρακάτω φωτογραφίες:

Φώτ. 1 Γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο (μεταξύ Φερρών και Πέπλου)

Φώτ. 2 Γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο

(μεταξύ Λαγυνών και Σουφλίου)

Φώτ. 3 Γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης

(μεταξύ Κομοτηνής και Βέννας)

Φώτ. 4 Γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης

(μεταξύ Σερρών και Χρυσού)

Φώτ. 5 Γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης (μεταξύ Σερρών και Χρυσού)

Φώτ. 6 Γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης (έξοδος Χρυσού)

Φωτ. 7 Γραμμή Αλεξανδρούπολη- Ορμενίο Φωτ. 8 Γραμμή Αλεξανδρούπολη – Ορμένιο

(μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Φερρών) (μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Φερρών)

 



sidirodromikanea.blogspot.com






sidirodromikanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ