2021-02-06 05:05:50
Φωτογραφία για Γ.Γ. ΝΑΤΟ: Δημιουργήσαμε μια «πλατφόρμα» για την επίλυση των διαφορών Ελλάδας - Τουρκίας


  Στην πλατφόρμα θα εξετάζονται οι διαφορές, με στόχο τη μείωση κινδύνου πιθανού ναυτικού ή αεροπορικού ατυχήματος στην Ανατολική Μεσόγειο Τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρονται στις τελευταίες δηλώσεις του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γένς Στόλτενμπεργκ, για τις διαφορές Ελλάδας – Τουρκίας και τις συνομιλίες ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Ελλάδα και Τουρκία είναι πολύτιμοι σύμμαχοι αλλά σε ορισμένα θέματα, συμπεριλαμβανομένης της Ανατολικής Μεσογείου δεν μπορούν να συμφωνήσουν» δήλωσε ο Στόλτενμπεργ, επισημαίνοντας πως μπορεί να υπάρχουν «διαφορετικές απόψεις ανάμεσα σε συμμάχους στο ΝΑΤΟ».

Ο ίδιος επεσήμανε πως ρόλος του ΝΑΤΟ είναι η διασφάλιση μιας πλατφόρμας όπου θα εξετάζονται αυτές οι διαφορές, υπενθυμίζοντας πως για αυτό τον λόγο συστάθηκε -εντός του ΝΑΤΟ- μηχανισμός «μη σύγκρουσης», με στόχο τη μείωση κινδύνου πιθανού ναυτικού ή αεροπορικού ατυχήματος στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως τόνισε ο μηχανισμό αυτός άνοιξε τον δρόμο για την επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας και Τουρκίας. «Ναι υπάρχουν ανησυχίες αλλά κατά την γνώμη μου το πιο σημαντικό πράγμα που μπορεί να κάνει το ΝΑΤΟ δεν είναι να θέτει τις ανησυχίες, αλλά να βρει ένα δρόμο προς την θετική προσέγγιση και την επίλυση» δήλωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ.
anatakti
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ