2021-02-07 08:36:56
Φωτογραφία για Φωτεινό Σκανδιναβικό στυλ σε διαμέρισμα του 1900
-

HOME TOUR σε ανακαινισμένο διαμέρισμα του 1900 -72τμ-  διαμορφωμένο σε φωτεινό και ιδιαίτερα καλαίσθητο Σκανδιναβικό ύφος

Πολλά παλιά διαμερίσματα στην Κεντρική - Βόρεια Ευρώπη και κυρίως τις Σκανδιβανικές χώρες, από όσα οι εικόνες τους κατακλύζουν το Instagram, sites διακόσμησης, ιστοχώρους αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος αλλά και sites μεσιτικών Ευρωπαϊκών γραφείων, πραγματικά είναι σαν να έχουν φωτογραφηθεί για να μας θυμήσουν τα αντίστοιχα που στην χώρα μας δυστυχώς ισοπεδώθηκαν τις δεκαετίες ΄50 -  ΄60 - ΄70 ΄ και όχι μόνο στην Αθήνα αλλά σε πολλές αστικές περιοχές, για χάρη της ...αντιπαροχής.

Χαρακτηριστικά όπως οι ιδιαίτερα ψηλοτάβανοι χώροι, τα μεγάλα ξύλινα παράθυρα - μπαλκονόπορτες, οι διπλές εσωτερικές πόρτες κλπ. υπήρξαν αντιπροσωπευτικά και της αστικής αρχιτεκτονικής του περασμένου αιώνα στην Ελλάδα, όμως τα περισσότερα σπίτια που τα διέθεταν δεν πρόλαβαν να συντηρηθούν - ανακαινιστούν γιατί απλά κατεδαφίστηκαν και αντικαταστάθηκαν από διαμερίσματα σπίτια "κουτιά" σε θλιβερές πολυκατοικίες. 


Το συγκεκριμένο διαμέρισμα 72τμ που όμως το ύψος του χώρου, το λευκό και η εξαιρετική εσωτερική διαμόρφωση το κάνουν να φαίνεται κατά πολύ μεγαλύτερο, ανήκει σε οικοδομή ανέγερσης του 1900. 

Οι συντηρήσεις - ανακαινίσεις στην διάρκεια των ετών που όμως διατήρησαν ακέραια τα βασικά αρχιτεκτονικά του χαρακτηριστικά το έχουν μετατρέψει σε ένα απόλυτα λειτουργικό σπίτι για μια οικογένεια. 

Η απουσία πολλών και ογκωδών επίπλων σε όλους τους χώρους, η απόλυτα χρηστική διαμόρφωση του χώρου εισόδου, η διάταξη και οι επιλογές ντουλαπιών-τραπεζιού στην όχι μεγάλη αλλά ιδιαίτερα καλαίσθητη και λειτουργική κουζίνα, όπως και ο συνδυασμός του λευκού με πετρόλ στους τοίχους και γενικά με μπλε και έντονης απόχρωσης λεπτομερειών σε όλους τους χώρους, όπως και η καλαίσθητη διαμόρφωση του πολύ μικρού μπαλκονιού, είναι τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν το σπίτι και δημιουργούν ένα πολύ όμορφο, "ζεστό" περιβάλλον καθημερινής διαβίωσης.  



ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
hemnet.se
soulouposeto
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ