2021-02-08 18:05:48
Φωτογραφία για ΠΟΕΔΗΝ: Ρεκόρ ασθενών στις ΜΕΘ-COVID στα νοσοκομεία της Αττικής
Την ανάγκη συνταγογράφησης και αποζημίωσης των τεστ κορονοϊού επαναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής.

«Πρέπει να προβληματίσει η επιδημιολογική κατάσταση της Αττικής. Τα νοσοκομεία της Αττικής βρίσκονται σε οριακή κατάσταση και πολλά καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ σε νοσηλευόμενους ασθενείς σε ΜΕΘ και κλινικές. Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε αυτή τη κατάσταση και να μην λαμβάνονται μέτρα στο επίπεδο της πρόληψης. Ο ιός είναι παρόν στη κοινότητα και μάλιστα μεταλλαγμένος και πιο επιθετικός και όμως δεν αυξάνονται τα τεστ», τονίζει.

«Η λύση είναι μια και μοναδική. Να ληφθεί απόφαση τώρα να συνταγογραφείται και να αποζημιώνεται το τεστ από τον ΕΟΠΥΥ. Μεγάλη προσοχή γιατί με τον αριθμό των νοσηλευόμενων ασθενών είναι βέβαιον ότι θα ασκείται μεγαλύτερη πίεση στις ΜΕΘ ημέρα με την ημέρα».


«Το προσωπικό των νοσοκομείων δεν αντέχει άλλο. Βρίσκεται στη πρώτη γραμμή επί ένα χρόνο χωρίς καθόλου ξεκούραση. Χωρίς αναγνώριση. Τίποτα με την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, τίποτα με το δώρο. Τίποτα με τη μονιμοποίηση των εκτάκτων. Τίποτα με το εργατικό ατύχημα για τους υγειονομικούς που έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό, μέχρι τώρα 24», υπογραμμίζει.

Αναλυτικά η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής:

Στις 205 κλίνες ΜΕΘ που λειτουργούν για κορονοϊό στην Αττική, οι 161 είναι καλυμμένες και κενές οι 44, που σημαίνει ότι η πληρότητα των ΜΕΘ-COVID ανέρχεται στο 78,5%.

«Οι κενές ΜΕΘ-COVID είναι ελάχιστες για τέτοιον μεγάλο αριθμό νοσηλευόμενων ασθενών σε κλινικές και με τέτοια πίεση σε εισαγωγές», τονίζει ο κ. Γιαννάκος. Πολλά από τα νοσοκομεία καταγράφουν αρνητικά ρεκόρ, επισημαίνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, και παραθέτει τα εξής στοιχεία:

Νοσοκομείο «Σωτηρία»: Ρεκόρ ασθενών σε σύνολο και ΜΕΘ. Νοσηλεύονται συνολικά 283 ασθενείς εκ των οποίων 65 στις ΜΕΘ. Κενές κλίνες ΜΕΘ 19.Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»: Νοσηλεύονται 31 ασθενείς στις ΜΕΘ σε 32 κλίνες. Μία κλίνη κενή.Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο»: Νοσηλεύονται στις κλινικές 21 ασθενείς στις 27 κλίνες και η ΜΕΘ γεμάτη με 14 ασθενείς.Νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ»: Πριν δύο εβδομάδες νοσήλευε 20 ασθενείς. Τώρα νοσηλεύονται 65 ασθενείς με κορονοϊό.Νοσκομείο «Παμακάριστος»: Μέχρι πριν δύο εβδομάδες είχε έναν με δύο ασθενείς. Τώρα νοσηλεύει πάνω από 25 ασθενείς με κορονοϊό.Νοσοκομείο «Γεννηματάς»: Η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 11 ασθενείς και στις κλινικές νοσηλεύει 43 ασθενείς στις συνολικά 60 κλίνες που διαθέτει.Νοσοκομείο ΚΑΤ: Στη ΜΕΘ νοσηλεύει 6 ασθενείς στις 7 κλίνες που διαθέτει.Νοσοκομείο «Ελπίς»: Η ΜΕΘ είναι γεμάτη με 6 ασθενείς και στις κλινικές νοσηλεύονται 40 ασθενείς στις 42 κλίνες που διαθέτει.Νοσοκομείο «ΝΙΜΙΤΣ»: Νοσηλεύει 2 ασθενείς στη ΜΕΘ στις 4 κλίνες που διαθέτει.Νοσοκομείο Ασκληπιείο: Στη ΜΕΘ νοσηλεύονται 9 ασθενείς στις 12 κλίνες και στις κλινικές 18 ασθενείς στις 24 κλίνες.Νοσοκομείο Θριάσιο: Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 7 ασθενείς στις 12 κλίνες και στις κλινικές νοσηλεύονται περί τους 45 ασθενείς σχεδόν γεμάτες.Νοσοκομείο «Αττικόν»: Στις ΜΕΘ νοσηλεύονται 10 ασθενείς στις 23 κλίνες και στις κλινικές 50 ασθενείς στις 65 περίπου κλίνες που διαθέτει. themaygeias
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ