2021-02-09 11:29:51
Φωτογραφία για Γερμανοί δεν πιστεύουν πως θα έχουν εμβολιαστεί όλοι όσοι το επιθυμούν ως τον Σεπτέμβριο
Οι ερωτηθέντες δημοσκόπησης θεωρούν υπεύθυνη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις κατά την έναρξη των εμβολιασμών Η μεγάλη πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών δεν πιστεύει ότι θα έχουν εμβολιαστεί όλοι όσοι το επιθυμούν έως τις 21 Σεπτεμβρίου όπως έχει επανειλημμένα ανακοινώσει η καγκελάριος Μέρκελ.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου YouGov η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων (dpa), μόνο ένας στους τέσσερεις (26%) ερωτηθέντες Γερμανούς πολίτες αναμένει ότι θα επιτευχθεί ο στόχος να έχουν εμβολιστεί όλοι οι ενήλικοι πολίτες οι οποίοι το επιθυμούν έως τις 21 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινώσει πολλές φορές η καγκελάριος Μέρκελ. Το 57% των ερωτηθέντων δεν το περιμένει και το 17% απάντησε πως δεν γνωρίζει εάν θα επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Σκεπτικισμός επικρατεί ακόμη και στις γραμμές του Χριστιανοδημοκρατικού (CDU) και του αδελφού Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CDU) της Βαυαρίας: Το 47% των ψηφοφόρων τους δεν το πιστεύει και μόνο το 38% αναμένει ότι ο στόχος θα επιτευχθεί.


Οι ψηφοφόροι των Πρασίνων (Die Gruenen) το πιστεύουν σε ποσοστό 37%, των Σοσιαλδημοκρατών SPD σε ποσοστό 32%, των Φιλελευθέρων (FDP) 27%, των Αριστερών (Die Linke) 22% και των ψηφοφόρων του κόμματος Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) σε ποσοστό 12% των εμβολίων.

Οι ερωτηθέντες θεωρούν υπεύθυνη την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις κατά την έναρξη των εμβολιασμών: To 19% επιρρίπτει τις ευθύνες στον κυβερνητικό συνασπισμό, το17% στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μόνο το 11% στις παρασκευάστριες εταιρείες των εμβολίων. Το 33% απαντησε πως και οι τρεις είναι συνυπεύθυνοι, το 7% δεν επιρρίπτει ευθύνες σε κανέναν από αυτούς και το 12% δεν απάντησε.
Πηγη: dpa anatakti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ