2021-02-09 12:26:27
Φωτογραφία για Κικίλιας: Προς lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική



Σε περίπτωση που τα σημερινά δεδομένα είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα "σύντομο, ολικό lockdown", σαν εκείνο του περασμένου Μαρτίου.

Ανήσυχος για την εξέλιξη της επιδημίας στην Αττική, εμφανίζεται ο υπουργός Υγείας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να εισηγηθεί lockdown τύπου Μαρτίου.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Open, ο Βασίλης Κικίλιας είπε πως είναι πιθανή η λήψη αυστηρότερων μέτρων και καθολικού lockdown. Οι αναλύσεις που λαμβάνει από τις επιτροπές - είπε - είναι τέτοιες, που δείχνουν ότι η Ελλάδα μπαίνει στο τρίτο κύμα της πανδημίας.

Το θέμα της επιδημιολογικής κατάστασης συζητείται σήμερα, σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η σύσκεψη πραγματοποιείται το μεσημέρι, στο μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή του υπουργού Υγείας, του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα.

 

 


Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, το σύστημα Υγείας δέχεται πολύ μεγάλη πίεση και σε περίπτωση που τα σημερινά δεδομένα είναι ανησυχητικά, τότε η εισήγησή του θα είναι ένα "σύντομο, ολικό lockdown", σαν εκείνο του περασμένου Μαρτίου.

"Η εικόνα η δική μου, οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ενδεχομένως αν και σήμερα τα στοιχεία είναι ίδια, ένα πιο σύντομο, πιο σκληρό οριζόντιο μέτρο. Ενα lockdown τύπου Μαρτίου που μπορεί να φέρει σύντομα αποτελέσματα και να μαζέψει την κατάσταση. Αυτό θα εισηγηθώ στην επιτροπή".

Αναλύοντας τους αριθμούς των νοσηλευομένων σε απλές και κλίνες ΜΕΘ, τόνισε πως το σύστημα Υγείας δέχεται μεγάλη πίεση στην Αττική, με την πληρότητα στις κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας να ανέρχεται πλέον στο 70%.

"Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, στις 6 Φεβρουαρίου είχαμε 231 διασωληνώσεις, στις 7 Φεβρουαρίου 245 και στις 8 είχαμε 260. Δηλαδή, 15 την ημέρα παραπάνω, οι 10 εξ αυτών στην Αττική, που σημαίνει ότι μια μονάδα ΜΕΘ την καταλαμβάνουμε σε μια μέρα".

Σε ερώτημα για το εάν επικείμενο lockdown θα οδηγήσει σε κλείσιμο των σχολείων, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν μια αύξηση της τάξης του 11% στα κρούσματα ηλικιών έως 9 ετών.

Πλέον, έχουμε σύνολο 1.899 νοσηλευόμενους με Covid-19, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 1.594. "Δίνουμε μάχη με το χρόνο, μέχρι να εμβολιάσουμε το 70% του πληθυσμού", υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας.

 

πηγή: iatronet

 

 

farmakopoioi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ