2021-02-10 16:59:52
Φωτογραφία για Χριστίνα Βασκαντήρα: Άγγελέ μου - Αποκλειστική συνέντευξη στον Δορυφόρο



Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα. Ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική στην ηλικία περίπου των 11χρόνων παρακολουθώντας μαθήματα κλασικής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Πατρών. Συνέχισε τις σπουδές της στην Αθήνα φοιτώντας στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, παρακολουθωντας παράλληλα μαθήματα φωνητικής δίπλα σε εξαιρετικές δασκάλες όπως η Κρίνη Παφίτου και η Σοφία Βόσσου. 

Η επαγγελματική της πορεία στο τραγούδι ξεκινάει το 2005. Από τις πιο σημαντικές της συνεργασίες θεωρεί ότι είναι με τους κυρίους Γιώργο Μαργαρίτη,Δημήτρη Κοντολάζο και την κυρία Κατερίνα Στανίση. Στις αρχές του 2020 ξεκίνησε η συνεργασία της με την Aspect4music από την οποία κυκλοφορεί το τελευταίο της τραγούδι με τίτλο ''Αγγελέ μου" σε στίχους και μουσική του Χάρη Πετμεζά, ένα κομμάτι το οποίο πιστεύει ότι την αντιπροσωπεύει απόλυτα.



Σπούδασες Αρχαιολογία και παράλληλα ασχολήθηκε και με την μουσική. Τελικά υπερήσχησε η μουσική;

Σπούδασα Ιστορία και Αρχαιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών από το οποίο και αποφοίτησα πριν λίγα χρόνια. Δεν αισθάνομαι  ότι υπερίσχυσε κάτι από τα δυο καθώς και τα δύο αντικείμενα τα αγαπώ εξίσου. Στόχος μου είναι να εξελίσσομαι και να  γίνομαι καλύτερη, πρώτα ως άνθρωπος και έπειτα σε επαγγελματικό επίπεδο. 

Έχεις κάνει πολλές και μεγάλες συνεργασίες. Κάποιες που θα ήθελες για το μέλλον;

Καταρχάς θεωρώ τον εαυτό μου, ιδιαίτερα τυχερό για τις περισσότερες  δουλειές στις οποίες έχω υπάρξει. Οι συνεργασίες που επιθυμώ για το μέλλον είναι πολλές καθώς υπάρχουν αρκετοί  καλλιτέχνες που εκτιμώ ιδιαίτερα. Αν θα έπρεπε να αναφέρω κάποιους αυτοί θα ήταν σίγουρα η Χάρις Αλεξίου ,Τάνια Τσανακλίδου, Γιάννης Κότσιρας ,Αλκίνοος Ιωαννίδης κ. α.



Ποια είναι η γνώμη σου για τα talent show; Θα δήλωνες συμμετοχή; 

Τα  talent show νομίζω  ότι είναι αμιγώς τηλεοπτικά προϊόντα τα οποία δεν δύναται να προσφέρουν κάτι ουσιαστικό σε ένα πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη πέρα από λίγα λεπτά δημοσιότητας . Τουλάχιστον η μέχρι τώρα πορεία αυτό μας έχει δείξει. Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν δεν θα λάμβανα συμμετοχή.

Αγαπημένοι καλλιτέχνες;

Αγαπημένοι καλλιτέχνες είναι σίγουρα αυτοί τους οποίους ανέφερα ότι θα ήθελα να συνεργαστώ. Εξίσου όμως αγαπημένοι είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη κ.α.

Η μουσική βιομηχανία είναι κλάδος που επηρεάστηκε πάρα πολύ με την πανδημία. Πόσο θεωρείς ότι επηρέασε εσένα;

Η μουσική βιομηχανία στην Ελλάδα -όσο μπορεί αυτός ο όρος να είναι δόκιμος όταν μιλάμε για μια χώρα περίπου 11 εκατομμυρίων-θεωρώ ότι είχε επηρεαστεί ήδη πάρα πολύ  την τελευταία δεκαετία εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Η περίοδος της πανδημίας όμως σίγουρα υπήρξε ιδιαίτερα επιζήμια για τον καλλιτεχνικό κλάδο και μιας και είμαι κομμάτι αυτού του κλάδου υπήρξε ιδιαίτερα αρνητική και για μένα.



Έχεις ακούσει κάποιο τραγούδι το οποίο σκέφτηκες ότι θα ήθελες να είναι δικό σου;

Πολλά όχι μόνο ένα .Ένα από αυτά είναι σίγουρα το ‘Εν Λευκώ ’ που το έχει ερμηνεύσει μοναδικά η Νατάσσα Μποφίλιου.

Έχει τύχη δουλειά που να την έχεις αρνηθεί και αργότερα να το μετάνιωσες;

Όχι μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Ευελπιστώ να μην συμβεί ούτε στο μέλλον.

Οι τελευταίες σου δουλειές είναι το "Άγγελέ μου" και το ποιο πρόσφατο "Το πλήθος". Πες μας λίγα λόγια;

Ναι, το Άγγελέ μου το οποίο είναι σε στοίχους και μουσική του Χάρη Πετμεζά και το "Πλήθος" το οποίο είναι διασκευή.



Τι μας ετοιμάζεις για το μέλλον;

Αυτή την στιγμή εκ των πραγμάτων η κατάσταση μας δεσμεύει και δεν υπάρχει χώρος για πολλά σχέδια. Παρόλα αυτά αυτή την στιγμή βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας για το επόμενο δισκογραφικό μας εγχείρημα και όταν με το καλό επιστρέψουμε στους φυσιολογικούς μας ρυθμούς προγραμματίζουμε εμφανίσεις σε διάφορους χώρους στην Αθήνα αλλά και εκτός.

Που σε συναντάμε σήμερα;

Ένα μέρος το οποίο θα με συναντήσετε  σίγουρα σήμερα είναι το σπίτι μου, λόγω της κατάστασης προφανώς. Ας είμαστε όμως αισιόδοξοι και ας ελπίσουμε  ότι όλη αυτή η κατάσταση που βιώνει η ανθρωπότητα παγκοσμίως  θα περάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με όσο το δυνατόν λιγότερες συνέπειες σε όλα τα επίπεδα για όλους μας.

Χριστίνα ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση της συνέντευξης και σου ευχόμαστε τα καλύτερα από καρδιάς.

doriforosnews
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ